Socialpedagog 100% Mariebergsskolan

Socialpedagog 100% Mariebergsskolan

Som socialpedagog och kurator på Mariebergsskolan är du elevernas samtalskontakt i vardagen. Du arbetar i huvudsak förebyggande , såväl på grupp- som individnivå, utifrån skolans värdegrundsarbete. Dessutom arbetar du aktivt med Mariebersskolans främjande och förebyggande arbete kring skolnärvaro och deltar i elevhälsans arbete.
Under arbetsdagen håller du enskilda samtal med elever samt har kontakt med vårdnadshavare. De enskilda samtalen är av både kurativ karaktär och inriktade mot en attityd- och beteendeförändring hos aktuella elever. I rollen hjälper du också till med konflikthantering där du ingår i skolans trygghetsteam.

Att tillsammans med lärare utveckla former för dialog och elevinflytande i undervisningen, samt handleda om normer, värden och förhållningssätt.

Samverka med lärare, speciallärare, elevstödjare där du är med och bygger upp det tänkta vuxenstödet för eleverna. Kontakt med vårdnadshavare och samarbete med olika myndigheter ingår också, t ex BUP och socialtjänst.

Vi vill att du med din goda kommunikationsförmåga är synlig i verksamheten och skapar goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som skolans personal. Som person behöver du vara duktig på att skapa och upprätthålla ett förtroende och goda relationer mellan unga och vuxna. Du bör även ha en god förmåga att lösa såväl problem som konflikter.

Kvalifikationer
Socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tidigare arbete som skolkurator är meriterande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Mikael Rundh
Telefon 054-540 33 73
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Mariebergsskolan är en mindre 7-9 skola belägen i centrala Karlstad. Skolan har ca 300 elever i grundskolan. Skolan kännetecknas av närhet, vi-känsla och goda studieresultat.