Slussvaktens förskola söker förskollärare

Slussvaktens förskola söker förskollärare

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden. Slussvaktens förskola ligger i centrala delarna av Karlstad i stadsdelen Tingvalla. Här har vi nära till allt vad staden har att erbjuda. Förskolan har två avdelningar en för de yngre barnen och en för de äldre. Vi söker en förskollärare som är väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag. Hos oss är barnen alltid i centrum och vi strävar efter att ge dem en trygg, rolig, utmanande och lärorik miljö på förskolan- alla dagar. Vi söker nu en förskollärare till vår grupp med yngre barn.

Arbetsuppgifter
Slussvaktens förskola är en mötesplats där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö. Vi ser förskolan som en plats för barnen att mötas i demokratiska frågor och att involveras i olika beslut. Vi värnar om varandras olikheter, vi tar tillvara på varandras kunskaper och förmågor, vi ser dem som en möjlighet och tillgång till att tillägna oss nya färdigheter. Vi utgår från det kompetenta barnet, att barnet har en egen röst, egna kunskaper och förmågor. Alla på förskolan, vuxna och barn har ett eget värde och bör mötas, bli bekräftad, lyssnade till och tas på allvar. Känns detta som viktiga arbetsuppgifter för dig, då vill vi gärna att du blir en pedagog hos oss!

Kvalifikationer
Vi söker dig som: - är legitimerad förskollärare - är engagerad och har god samarbetsförmåga - har förmågan att ta egna initiativ, kommunicera och vara flexibel - har ett tydligt fokus på barns lärande och tror på det kompetenta barnet och att lärande sker i trygg miljö. - ser det som en nödvändighet med reflektion i det pedagogiska ledarskapet. - tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande lärmiljö. - är väl förtrogen med förskolans styrdokument och ha god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett professionellt och trevligt bemötande gentemot såväl barn som vuxna.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna Borgert
Telefon 054-540 36 44
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.