Rekryteringsdag till kök och städ barn- och ungdomsförvaltningen

Rekryteringsdag till kök och städ barn- och ungdomsförvaltningen

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden. I Karlstads kommun finns ett sextiotal förskolor och ett trettiotal grundskolor. Vi har en vikariepool dit vi nu söker fler vikarier inom kök och städ.

Arbetsuppgifter
Vi söker kockar och ekonomibiträden till vår vikariepool. Har du ett stort intresse för matlagning, tycker om att ge god service och har ett trevligt bemötande, då är det kanske dig vi söker. Du har en god samarbetsförmåga samt är ansvarsfull och noggrann. Vikariepoolen ger dig ett meningsfullt arbete med ett stort kontaktnät och möjligheten att få erfarenhet av att jobba i storkök. Vi arbetar i verksamheter där det är daglig kontakt med barn och elever, vilket gör att du ska tycka om att vara i en sådan miljö Vi söker dig som kan arbeta självständigt men även i grupp och är intresserad av våra verksamheter. För att anställas som kock krävs en kockutbildning eller erfarenhet av att arbeta i storkök. I arbetet som ekonomibiträde ingår det både städning och livsmedelshantering. Arbetsuppgifter kock; - Matlagning - Salladsberedning - Portionering/packning - Diskning/städning - Egenkontroll Arbetsuppgifter ekonomibiträde; - Hjälpa avdelningarna med frukost och mellanmål - Mottagning av lunch, förberedelser och efterarbete - Disk - Städning av förskoleavdelningar samt gemensamma utrymmen - Beställning av varor Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att bli kallad till vår rekryteringsdag. De som får en inbjudan kommer under rekryteringsdagen att träffa våra kostchefer och enhetschefer städ på en speedintervju. Efter intervjutillfället kommer de sökande som går vidare att bli erbjuden betald praktik ute i våra verksamheter. Innan du får vikariera i våra förskolor och grundskolor är ett krav att du kan visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka två veckor och du beställer det själv via Polisens webbplats. Beställ gärna utdraget i samband att du nu skickar in din ansökan, så du har allting klart om du går vidare i rekryteri

Kvalifikationer
Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet ifrån liknande arbete. För att arbeta som kock krävs utbildning eller motsvarande. Vårt krav är att du kan arbeta minst två hela dagar i veckan, arbetet kan även innebära arbete på helger. Du ska ha fyllt 18 år och det är viktigt att du behärskar det svenska språket. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Kassa- och serveringsvana är meriterande. Det är även meriterande men inget krav att ha tillgång till bil och ha körkort, eftersom arbetet är förlagt till olika geografiska områden i vår kommun.

Övrigt
Karlstads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.
Mer info
Kontaktperson Helene Andersson
Telefon 054-540 33 65
Område Karlstad
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 16 aug 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.