Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna, Karlstads Energi AB erbjuder produkter och tjänster som gör det lättare för våra kunder att leva ett hållbart liv. Vi levererar förnybar värme till mer än 50 000 Karlstadsbor. Vi säljer och producerar förnybar el samt ansvarar för renhållningen i kommunen. Bland våra engagerade medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel projektledning, affärs- och verksamhetsutveckling, underhåll, drift och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka 1000 mkr varje år. Ekonomiavdelningen har sju medarbetare och avdelningen består av tre enheter. Redovisning, inköp samt kontroll, uppföljning och budget. Du ingår i enheten redovisning men får även ansvar inom enheten för inköp. Karlstads Energi söker en redovisningsekonom som tycker om siffror lika mycket som sina medarbetare. Du blir en viktig del för att uppnå en effektiv hantering av bolagets ekonomi.

Arbetsuppgifter
Ett urval av arbetsuppgifter: * Leverantörsfakturahantering * Leverantörsreskontra * Momshantering * Inköp och beställningar * Hantering av skattedeklarationer * Hantera utveckling och effektivisering av funktionen parallellt med det dagliga arbetet * Bokslutsarbete

Kvalifikationer
Du har lätt att sätta dig in i arbetsuppgifter och är öppen för utveckling och effektivisering av organisationer. Du är noggrann, strukturerad och tar ansvar för ditt arbete. Du är också van att arbeta under tidspress och kan hantera det väl. I rollen kommer du ha kontakt med personer både inom och utanför bolaget, vilket kräver att du är serviceinriktad, tillmötesgående och har god samarbetsförmåga. Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi, exempelvis civilekonom eller annan utbildning som bedöms likvärdigt.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Stefan Wahlberg
Telefon 054-540 71 27
Område Karlstad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 apr 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.