Personligt Ombud Västra Värmland (Arvika/Årjäng/Säffle/Eda)

Personligt Ombud Västra Värmland (Arvika/Årjäng/Säffle/Eda)

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol - såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss. I Värmland bedrivs verksamheten Personligt Ombud i en länsorganisation med Karlstad som värdkommun. Totalt har länet 9 ombud plus Verksamhetschef som arbetar i fyra geografiskt indelade områden. Vi söker nu dig som vill arbeta som Personligt Ombud, tjänsten är förlagd i det Västra området, som är ett område av fyra i Värmland. Detta område innefattar Arvika/Årjäng/Säffle och Eda. Verksamheten Personligt Ombud styrs av en ledningsgrupp där representanter från kommun, Region Värmland, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och intresseorganisationer ingår, Verksamhetschefen för Personligt Ombud ingår också.

Arbetsuppgifter
Du som söker vill ha ett arbete som erbjuder hög grad av frihet under ansvar, du gillar att arbeta för att skapa kontakter och drivs av ett engagemang för ökad samverkan. Det är viktigt för dig att arbeta för en förbättrad livssituation för målgruppen och du har förmågan att arbeta på olika nivåer och tillsammans med många olika parter. Personligt ombud riktar sig till personer, 18 år och äldre, målgruppen är personer med en psykisk funktionsnedsättning som ger stora svårigheter i vardagen. I uppdraget som Personligt Ombud ingår att stödja målgruppen att få sina behov tillgodosedda utifrån gällande lagstiftningar. Arbetet innebär att genom ett pedagogiskt arbetssätt skapa förutsättningar för individens delaktighet och egenmakt. I arbetet ingår även att synliggöra och kartlägga behov av vård, stöd och service tillsammans med individen och att stödja i möten med olika myndigheter. Personligt ombud arbetar processinriktat och fungerar som lotsar i de olika samhällsystemen är hjälp till hjälpen. Som personligt ombud arbetar du på den enskildes uppdrag, ofta i deras egna hem. Arbetet ställer krav på självständighet, såväl som god samarbetsförmåga. Förutom målgruppsarbetet ingår att uppmärksamma och rapportera hinder, brister och systemfel i de offentliga systemen till berörd myndighet och ledningsgrupp. I arbetet ingår att ha planering och marknadsföringsansvar för det geografiska området och ett gemensamt övergripande ansvar för hela Värmland. Arbetet kommer företrädesvis utgå från Arvika, men kommer ibland också innebära resor till övriga orter inom det geografiska området. Då arbetet är förknippat med resor i det geografiska området kan användande av egen privat bil förekomma. Om du kommer till oss erbjuder vi kontinuerlig möjlighet till kompetensutveckling inom området och har också extern handledning. Vi erbjuder dig som ny en mentor som hjälper dig att komma in i arbetet och de dagliga rutinerna. Utöver det kommer du få ett härligt gäng från hela länet att lära känna och arbeta med. Välkommen med din ansökan.

Kvalifikationer
* Akademisk utbildning som socionom, beteendevetare, pedagog, Vård och stödsamordnare eller likvärdig. Alternativt likvärdig utbildning som kan bedömas tillräckligt meriterande. * Erfarenhet från arbete med målgruppen psykiskt funktionsnedsatta. * Mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att interagera med människor i många olika växlande situationer. * B-körkort är ett krav, finns också ibland behov av att använda egen bil i tjänsten Vi ser gärna att den sökande bor i det geografiska området.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Mattias Hallberg
Telefon 054-540 52 87
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 okt 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, men också för samhällsplanering, renhållning, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Över 87 000 medborgare är beroende av vårt arbete.