Nämndsekreterare

Nämndsekreterare

I tjänsten som nämndsekreterare på överförmyndarenheten kommer du att ingå i ett arbetslag på nio personer. Arbetslaget har ett nära samarbete med nämnden. I tjänsten ingår bland annat följande arbetsuppgifter: * Självständigt handläggnings- och utredningsarbete. * Nämndsekreteraruppgifter såsom mötesadministration, registrering av handlingar, arkivhantering och post. Nämndmöte en gång per månad. * Beställaransvar, fakturahantering. * Extern kommunikation tex nyhetsbrev, hemsida.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen inom rättsvetenskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som nämndsekreterare eller har erfarenhet från myndighetsutövning. Vi söker dig som är serviceinriktad, noggrann och som har en god samarbetsförmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Intresse för överförmyndarfrågor och att arbeta inom en lagstyrd verksamhet är en fördel, likaså ett intresse av att utveckla verksamheten. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper som kan komma att spela en avgörande roll vid tillsättningen

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Jessica Forssten
Telefon 054-540 10 38
Område Karlstad
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet. Överförmyndarnämnden är en av 12 nämnder i Karlstads kommun. Nämndens huvuduppgift är att utöva tillsyn över gode män och förvaltare. Verksamheten styrs huvudsakligen av reglerna i Föräldrabalken, Förmyndarskapsförordningen och Förvaltningslagen. Uppdraget är att säkerställa att förmyndare, gode män och förvaltare tar till vara sina huvudmäns rättigheter på ett bra sätt. Huvudmän kan vara barn, äldre, sjuka eller personer med någon form av funktionsnedsättning och som därmed inte kan ta till vara sina intressen, förvalta sin egendom eller sörja för sin person. Efterfrågan på gode män och förmyndare är stor och ökande i samhället. Överförmyndarenheten har i dagsläget nio medarbetare.