Nämndsekreterare till barn- och ungdomsförvaltningen

Nämndsekreterare till barn- och ungdomsförvaltningen

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Arbetsuppgifter
Rollen som nämndsekreterare är viktig och stimulerande och du kommer att ingå i en engagerad och kompetent arbetsgrupp och få möjligheten att arbeta nära politiken inom en organisation som bidrar till lärande och utveckling. Som nämndsekreterare på barn- och ungdomsförvaltningen kommer du att arbeta med att stödja barn- och ungdomsnämndens ordförande och ledamöter samt ansvara för nämndens administration och diarium. Du arbetar med att handlägga ärenden och stödja barn- och ungdomsförvaltningens handläggare i dokument- och ärendehanteringssystemet. Du kommer även att få medverka i kommunens nätverk för nämndsekreterare. I rollen som nämndsekreterare är du sekreterare i barn och ungdomsnämnden och arbetar med ärendehantering kopplat till den politiska processen. Du ansvarar för sammanträdesrutiner, hantering av handlingar inför och efter nämndssammanträden, protokollsskrivning med mera. Nämndadministrationen hanteras elektroniskt i ärendehanteringssystemet Lex och du kommer även att vara lokalt användarstöd i systemet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning offentlig förvaltning, juridik, statsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och det är meriterande om du tidigare har arbetat som nämnd- eller förvaltningssekreterare. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med offentlighets- och sekretesslagen, arkivlagen, förvaltnings-och kommunallagen. Då arbetet innebär att behandla och till viss del producera formella texter är det av största vikt att du har förmågan att uttrycka dig väl språkligt, i såväl tal som skrift. Vi förutsätter att du har god digital kompetens och har vana av att arbeta i administrativa system. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunens ärendehanteringssystemet Lex. För att lyckas i rollen måste du ha god förmåga att ta ansvar för dina arbetsuppgifter, vara noggrann och strukturerad och kunna planera och prioritera. Du har en uttalad känsla för service och en väl utvecklad kommunikationsförmåga. Tjänsten ställer vidare krav på att du är kommunikativ, tydlig och prestigelös. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna-Lena Norlander Groth
Telefon 054-540 29 03
Område Karlstad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.