Miljöingenjör VA

Miljöingenjör VA

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter. VA-avdelningen ansvarar för Karlstads kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggningar. Inom avdelningen arbetar idag cirka 100 personer. Vårt gemensamma uppdrag är att se till att vi har en säker och hållbar VA-försörjning nu och i framtiden. Vi formar och bygger ett Karlstad som skapar bra dagar för invånarna. Vi behöver nu förstärka vårt lag med en vikarierande miljöingenjör till vår enhet Kund- och verksamhetsstöd som består av 14 medarbetare som är fördelade på en kontorsgrupp och en vattenmätarverkstad.

Arbetsuppgifter
Trivs du i en roll där du får arbeta med miljöfrågor inom VA-verksamhet? Gillar du dessutom att ha många kontaktytor och att få vara delaktig i processer såväl internt som externt? Då kan vikariatet som miljöingenjör/miljöhandläggare hos oss på kund- och verksamhetsstöd VA passa dig. Som miljöingenjör kommer du att arbeta nära två kollegor som arbetar i liknande roll som dig. Frågor som du skulle kunna få arbeta med under ditt vikariat är till exempel att: * ha en myndighetsroll när det gäller vissa avfallsfrågor * handlägga ärenden som rör fettavskiljare * inventera behovet av fettavskiljare hos verksamhetsutövare * ställa krav på installation av fettavskiljare * vara behjälplig i uppdatering av taxa och taxeföreskrifter för renhållningskollektivet med avseende på fettavskiljartömning * delta i kommunens forum för företagsservice * delta i uppströmsarbete för att minska mängden skadliga ämnen i avloppsvattnet * handlägga miljöfrågor för våra mindre avloppsreningsverk * sköta miljörapportering för våra mindre reningsverk och hålla i kontakten med vår tillsynsmyndighet * arbeta med kemikaliefrågor i vår verksamhet, t ex riskbedöma kemikalier i kommunens VA-anläggningar och delta i kommunens nätverk kring kemiska produkter * vara delaktig i att kommunicera budskap rörande avloppsfrågor till allmänheten Internt kommer du t ex ha täta kontakter med driftpersonal på våra avloppsreningsverk, med slambilsförarna som sköter fettavskiljartömning och ekonomistaben som sköter debitering av tömningsavgifter. Externt kan det bli mycket kontakter med olika verksamhetsutövare som har utsläpp till vårt avloppsledningsnät. Du utgör en viktig kugge för VA-verksamheten och är delaktig i att skapa en miljömässigt hållbar VA-försörjning nu och över tid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: * har studerat relevant utbildning på eftergymnasial nivå på högskola, universitet eller KY/YH-utbildning eller har annan erfarenhet vi bedömer som likvärdig. Exempel på inriktningar kan vara: Energi/vatten och miljö eller motsvarande. * har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift Det är meriterande om du: * har arbetat med liknande arbetsuppgifter i en liknande roll (t ex miljöingenjör, miljöhandläggare, miljöinspektör) * har ett visst teknikintresse och förståelse för hur det fungerar med vatten- och avlopps- ledningar/anläggningar * har kunskap om kemikaliefrågor t ex riskbedömning och substitution av kemiska produkter Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är positiv, noggrann, ansvarsfull och har hög servicekänsla. Du har ett driv och engagemang och är inte rädd för att ta för dig. Du är en självständig och arbetsam person som är flexibel, prestigelös och strukturerad i ditt arbetssätt. Det är också viktigt att du är informativt tydlig, har förmåga att prioritera och kan hålla givna tidsramar. Du trivs med att ha många olika kontaktytor och har en god samarbetsförmåga. Körkort och datorvana är en förutsättning.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Eva-Lena Beiron
Telefon 054-540 68 10
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://karlstad.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.