Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Du kommer att, tillsammans med övriga fyra kollegor, ingå i hälsoskyddsteamet med huvudsakliga arbetsuppgiften tillsyn enligt miljöbalken inom ämnesområdet hälsoskydd. Det innebär bland annat tillsyn av skolor, hygienlokaler, badanläggningar samt handläggning av anmälningar av sådana anläggningar. Därutöver arbetar vi med inomhusmiljön i bostäder bland annat i samband med klagomål men även mer systematiskt riktat till fastighetsägaren och deras egenkontroll.
Vi har också många enskilda avlopp, vilket innebär såväl handläggning av tillståndsansökningar som inspektioner av befintliga anläggningar.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan naturvetenskaplig utbildning som vi bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av tillsynsarbete inom miljöbalkens område är meriterande.
Vi söker dig som är positiv, driven och är van att ta ansvar och arbeta strukturerat. Du har en förmåga att ta ansvar för ditt individuella uppdrag och även för gruppens gemensamma mål och resultat. Vidare är du serviceinriktad, kan arbeta självständigt men kan också samarbeta och bidra till ett gott arbetsklimat. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Ingen tidigare arbetslivserfarenhet krävs för tjänsten, vi kommer istället att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
B-Körkort krävs.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Britt Carlsson
Telefon 054-5404650
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Igår (-1 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Miljöförvaltningen arbetar med myndighetsutövning. Det innebär att vi ser till att lagar och regler inom områdena miljö och livsmedel följs. Vi ger information och rådgivning i olika miljö- och konsumentfrågor. Miljöförvaltningen samordnar också kommunens miljöstrategiska arbete - allt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

På tillsynsavdelningen arbetar idag 18 inspektörer som är indelade i tre olika team: livsmedels-, hälsoskydds- respektive miljöteam. Miljöförvaltningen söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör till vårt hälsoskyddsteam.

Vi tror på samverkan och dialog och har därför samlat kommunens samhällsbyggare och arbetar i nya moderna lokaler fem minuters promenad från Karlstad C.