Miljö- och hälsoskyddsinspektör inriktning livsmedel

Miljö- och hälsoskyddsinspektör inriktning livsmedel

Du kommer huvudsakligen att arbeta med offentlig kontroll med stöd av livsmedelslagstiftningen. Arbetsuppgifterna omfattar planerad kontroll vid livsmedelsanläggningar, handläggning av inkommande ärenden såsom registrering av livsmedelsanläggning, utredning av misstänkt matförgiftning och klagomål samt därtill tillhörande administrativt arbete. Teamet arbetar efter ett rullande schema med en inne- och utegrupp för att arbetet ska kunna ske effektivt och för att skapa arbetsro.

Kvalifikationer
Du har en universitets- eller högskoleutbildning där livsmedelskontroll, livsmedelsmikrobiologi, livsmedelskemi, livsmedelsteknik eller livsmedelshygien ingår eller har en annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Arbetslivserfarenhet av tillsynsarbete inom livsmedelsområdet är meriterande.

Vi söker dig som är positiv, driven och lösningsfokuserad. Du har förmåga att arbeta strukturerat och tar ansvar för ditt individuella uppdrag och även för gruppens gemensamma mål och resultat. Du är serviceinriktad, kan arbeta självständigt men kan också samarbeta och bidra till ett gott arbetsklimat. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort krävs.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Britt Carlsson
Telefon 054-5404650
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.karlstad.se
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Miljöförvaltningen arbetar med myndighetsutövning. Det innebär att vi ser till att lagar och regler inom områdena miljö och livsmedel följs. Vi ger information och rådgivning i olika miljö- och konsumentfrågor. Miljöförvaltningen samordnar också kommunens miljöstrategiska arbete - allt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.

Tillsynsavdelningen ansvarar för miljöbalkstillsyn, livsmedelskontroll och miljöövervakning. På avdelningen arbetar idag 18 inspektörer och är indelade i tre olika team: livsmedels-, hälsoskydds- respektive miljöteam. Livsmedelsteamet ligger just nu i startgroparna för att bredda arbetsfältet till att arbeta över kommungränsen. Vi gör det genom avtalssamverkan med ett antal kommuner här i Värmland där vi ska täcka upp med livsmedelskontroll. Livsmedelsteamet behöver därför förstärkas med ytterligare en miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Är du intresserad att vara med i detta spännande arbete?