Mark- och exploateringsingenjör

Mark- och exploateringsingenjör

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Tjänsten är placerad på enheten mark och utveckling på markavdelningen. Enheten har idag 18 medarbetare och huvuduppdraget är att representera kommunen som markägare och ansvarar för förvaltning och utveckling av naturmark, mark som ej är planlagd samt förädling av redan planlagda områden. På enheten hanteras olika typer av markfrågor såsom markupplåtelser, tomtkön, köp och försäljning. Enheten ansvarar även för kommunens strategiska naturvårdsarbete, geotekniska frågor och förorenade områden.

Arbetsuppgifter
Som mark- och exploateringsingenjör kommer du att erbjudas varierade arbetsuppgifter där du både kommer arbeta nära projektledare för stora projekt och själv leda mindre projekt.

Den huvudsakligen arbetsuppgiften är att teckna avtal med exploatörer och följa upp dessa samt att sitta med som markägare i kommunens detaljplanearbeten. Du har ansvaret för att se till att avtalen genomförs efter kommunens riktlinjer. Du har en samordnade funktion för dina projekt och du kommer skriva fram ärenden till nämnd. Arbetet innebär mycket kontakt med företag, kollegor inom kommunen och privatpersoner. Du kommer ha fler kollegor som jobbar med liknande arbetsuppgifter.

Löpande markförvaltning såsom arrende- och andra nyttjanderättsfrågor, tomträttsfrågor, avtalshantering och lantmäterifrågor kan förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom Lantmäteri/samhällsbyggnad, juristexamen eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig.

Erfarenhet av fastighetsrätt och fastighetsrättsliga avtal är meriterande, du kan t ex ha arbetat som förrättningslantmätare, juristexamen, projektledare eller mark- och exploateringsingenjör.

Du har goda IT-kunskaper och uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Som person är du engagerad, tar initiativ och uppnår resultat. Du är noggrann, tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Det är viktigt att du är uthållig och arbetar bra med andra människor genom att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett önskemål.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Sofia Rolén Ekström
Telefon 054-540 66 59
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.karlstad.se
Sista ansökningsdag 19 apr 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.