LSS-handläggare

LSS-handläggare

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, trygghetsboende, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor. Biståndskontoret består av Tillsynsenheten, LSS-enheten, två biståndsenheter samt stabsfunktionen. Vi är mitt i en spännande utvecklingsperiod där vi kommer att införa arbetsmodellen Individens Behov i Centrum (IBIC) i LSS-enheten och vi söker nu dig som vill vara med i den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Som LSS handläggare arbetar du med myndighetsutövning och utreder och fattar beslut enligt LSS och SoL. I arbetet ingår även att regelbundet följa upp och ompröva beviljade insatser. En del i rollen som LSS handläggare innebär att du samverkar med företrädare, anhöriga och myndigheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Önskvärt är erfarenhet av myndighetsutövning, kunskaper om gällande lagstiftning och regelverk, samt kunskap om målgruppen. Du förväntas ha en god samarbetsförmåga och förmåga till ett gott bemötande både gentemot kunder och samarbetspartners. Dokumentation och utredning är en viktig del i ditt arbete därför krävs det goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Det är också viktigt att du har en god analytisk förmåga. Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsprocessen så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Maria Nyqvist
Telefon 054-540 61 51
Område Karlstad
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 aug 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, men också för samhällsplanering, renhållning, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Över 87 000 medborgare är beroende av vårt arbete.