Lärare till särskild undervisningsgrupp, Helix

Lärare till särskild undervisningsgrupp, Helix

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden. Helix är en särskild undervisningsgrupp för högstadie- och gymnasieelever som omfattas av insatser hos socialtjänsten. Organisatoriskt tillhör Helix Hultsbergsskolan. I augusti 2020 flyttar Helix in i nyrenoverade lokaler på Herrhagen. Helix har 16 elevplatser och arbetslaget består av fyra lärare, en specialpedagog och ett elevhälsoteam.

Arbetsuppgifter
Som lärare på Helix ingår du i ett arbetslag och är mentor till några elever. Många av eleverna har en skolbakgrund där de tappat tron på att de kan lyckas i skolan. Ditt uppdrag är att få till lärande för livet, att ge eleverna en kunskapsbas utifrån var och ens förutsättningar. Förutom undervisning ingår det i uppdraget att stärka elevernas sociala utveckling. Lärarna på Helix stöttar eleverna utifrån ett helhetsperspektiv i tätt samarbete med socialtjänsten. Kunskap och erfarenhet av arbete med tex NPF, psykisk ohälsa, sociala svårigheter och skolfrånvaro är särskilt värdefullt för den här tjänsten. Du ska ha mycket god förmåga att leda andra, se helheter och att arbeta med okonventionella metoder. Samarbetet med elever, lärare, vårdnadshavare och myndigheter förutsätter ett prestigelöst arbetssätt där man kompletterar varandras kompetenser och är beredd att vara flexibel för elevens bästa. Du är kommunikativ, har lätt att skapa kontakt och att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du värnar om en god relation, både till vardags och i kvalificerade samtal. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg. Du arbetar strukturerat och självständigt med mycket varierande arbetsuppgifter och har förmågan att prioritera i en dynamisk vardag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig och legitimerad lärare. Många olika ämneskombinationer kan vara intressanta utifrån hur de kompletterar arbetslaget. Erfarenhet av elever med en komplex skol- och livssituation är önskvärt. Vi ställer höga krav på personlig lämplighet.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna Nilsson
Telefon 054-540 32 65
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 aug 2020 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.