Lärare särskolan Herrhagsskolan

Lärare särskolan Herrhagsskolan

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden. Herrhagsskolan är en grundskola och grundsärskola i centrala Karlstad med närmare 400 elever. På vår skola arbetar vi efter mottot; Det är viktigt för mig att det går bra för dig. Alla ska mötas med respekt för sin individ och ges möjlighet att utvecklas utifrån sina möjligheter. Alla ska vara en del av gemenskapen.

Arbetsuppgifter
Vintergatans särskola på Herrhagsskolan tar idag emot 13 elever i åk 1-6. Flertalet läser mot grundsärskolans ämnen, men ett antal mot ämnesområden. Du som söker denna tjänst är intresserad av att arbeta med elever som både läser ämnen och ämnesområden och ser vikten av att se elevernas förmågor och inkludera dem. Du ska ha god samarbetsförmåga och viljan att arbeta tillsammans med elevassistenter, lärare, fritidspedagoger och speciallärare för att eleverna ska nå sin yttersta potential. I tjänsten ingår ansvar för undervisning, planering och dokumentation för en grupp elever. Arbetet sker i ett sammansvetsat arbetslag om 8 pedagoger där allas kompetenser tas tillvara och fokus vilar på elevernas behov. Tjänsten är tillsvidare och på heltid.

Kvalifikationer
Vi söker en engagerad och kompetent lärare som vill vara med om att utveckla vår särskola och som utgår ifrån att alla elever kan lyckas och har möjlighet att nå sin fulla potential. Du förstår vikten av att undervisning ska vara kreativ och stimulerande, samtidigt som den ska vila på forskning och beprövade metoder. Lika viktigt är ditt fokus på det pedagogiska ledarskapet, din positiva inställning samt din vilja att dela med dig och att driva utvecklingsarbete i arbetslaget. Vi tror på ett nära samarbete där vi kan utveckla våra pedagogiska förhållningssätt. Du behöver också vara lågaffektiv i ditt bemötande till eleverna samt ha kunskaper kring grundsärskolans arbetssätt. Du är legitimerad lärare/specialpedagog/ speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning alternativt legitimerad lärare för arbete med elever i åk F-3 eller F-6.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Linda Karlsson
Telefon 054-5403970
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 juni 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.