Kvalitetsutvecklare fritidshem/ Fritidspedagog Kvarnbergsskolan

Kvalitetsutvecklare fritidshem/ Fritidspedagog Kvarnbergsskolan

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. Kvarnbergsskolan är en om- och nybyggd skola med fantastiskt fina nya lokaler. Inflyttning i de nya lokaler sker inför läsåret 2020/2021. Det är en centralt belägen skola med närhet till Naturum, museum, stadsbibliotek och fina naturområden etc. Kvarnbergsskolan är en expansiv F-6 skola med cirka 280 elever. Skolan har en hög andel utbildad personal. Läsåret 2019/2020 så startade skolan upp tre profilspår i ämnena engelska, teknik och idrott & hälsa. Kvarnbergsskolan har också en- till en vad gäller digitala verktyg iPad/dator. Skolan är också en trivselskola, där det finns en utbildad fritidspedagog som leder arbetet med styrda rastaktiviteter.

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta på ett fritidshem med stort engagemang och drivkraft för att forma och utveckla verksamheten på den "nya" Kvarnbergsskolan? Det kommer att vara mycket goda lokalförutsättningar i den nybyggda skolan. Nya Kvarnbergsskolan kommer till hösten bl.a. ha egna slöjdsalar, musiksal, rörelserum och teknikrum. Skolan har stora och fina klassrum och fritidshem som är utrustad med senaste tekniken. Då en av våra fritidspedagoger nu går i pension till sommaren, så söker vi nu ytterligare en engagerad och driven fritidspedagog. Om intresse finns hos sökande så kan del av tjänst ca: 5-10% vara att arbeta med att kvalitetsutveckla fritidshemsverksamheten på skolan. Du kommer som lärare i fritidshem/fritidspedagog ingå och samverka med ett av arbetslagen F-3. Du ansvarar där tillsammans med övrig personal på fritidshemmet för att planera, undervisa och bedöma eleverna i vårt fritidshem. Utifrån läroplanen och våra styrdokument skapar du en lärmiljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elevers kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling. Du blir en del av arbetet kring det kollegiala lärandet och den goda stämningen på skolan.

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad grundskolelärare med inriktning mot fritidshemmet/ fritidspedagog. Vi söker dig som intresserad av kvalitetsarbete, är idérik och stimuleras av utmaningar, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Du ska vara intresserad av att arbeta med IKT på fritidshemmet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utveckla fritidshem och grundskola med dator/iPad som pedagogiskt verktyg. Vi ser gärna att du är behörig i något av ämnena bild eller musik. Genom ett medvetet förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Du ska ha ett inkluderande synsätt och förmågan att se hur den enskilde elevens behov bäst ska tillgodoses. Du ser utvecklingsarbete som en självklar del i ditt arbete och vill samarbeta med skolans övriga personal. Du är mål- och resultatinriktad, har goda ledaregenskaper och ett stort intresse att vara med och driva fritidshemmets utveckling.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Tobias Walkert
Telefon 054-540 30 27
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 mars 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.