Kommunvägledare vikarie

Kommunvägledare vikarie

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT. Karlstads kommun söker en vikarierande kommunvägledare till Kontaktcenter inom kommunledningskontoret.

Arbetsuppgifter
Kontaktcenter hjälper Karlstadsbor och andra som vill komma i kontakt med kommunen, få information och vägledning om kommunens verksamhet. Att arbeta som finns kommunvägledare är ett spännande och intressant arbete och som ger stor tillfredställelse i att göra nytta. En av våra medarbetare kommer att vara tjänstledig under en period varför vi nu söker en vikarie. Som kommunvägledare arbetar du med att svara på frågor, ge information och vägledning om kommunens verksamhet samt i vissa fall även handlägga. Vi söker en vikarie till den svarsgruppen som arbetar med frågor inom förskola, grundskola, gymnasieskola, kultur- och fritidsverksamhet samt Karlstadsbuss. Kontakterna med Karlstadsborna sker via telefon, besök, e-post, web och sociala medier.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är har relevant akademisk utbildning inom samhällsvetenskap, pedagogik, statskunskap, kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Yrkeserfarenhet inom ditt utbildningsområde samt gärna även arbete inom kundtjänst och/eller annan serviceverksamhet. Du ska vara intresserad av att på olika sätt hjälpa människor till rätta i kommunen. Du ska en god känsla för service och bemötande samt ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Förutom att vara proffs på bemötande ska du ha intresse och erfarenhet av att arbeta med olika IT-system. Arbetet är ett teamarbete och du måste gilla att jobba nära och tillsammans med andra. Det betyder att du måste vara flexibel och ha god samarbetsförmåga.

Övrigt
Karlstads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Ann-Charlotte Andersson
Telefon 054-540 80 95
Område Karlstad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.