Karlstad söker skolpsykologer/PTP-psykolog

Karlstad söker skolpsykologer/PTP-psykolog

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden. Den centrala elevhälsan på Barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad kommun har till uppgift att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål genom att stödja skolorna i arbetet med att främja elevernas hälsa, utveckling och lärande. Arbetsplatsen är centralt organiserad där även fler professioner finns, bl.a. skolöverläkare, verksamhetschef för den medicinska elevhälsan och specialpedagoger med specialistfunktion.

Arbetsuppgifter
Alla barn och ungdomar ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och personliga utveckling för att de utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Vi vet att den psykologiska delen av elevhälsan spelar en viktig roll för elevernas förutsättningar. Vill du vara med och utveckla den gemensamma elevhälsans arbete så kanske du är den psykolog som vi nu söker. Tjänstens fokus är på det förebyggande och främjande arbetet och du representerar den psykologiska professionen i elevhälsan inom några elevhälsoteam i Karlstads grundskolor. Förutom det hälsofrämjande och förebyggande arbetet så ingår även utredningar av skolrelaterad karaktär. Du ingår i ett av de tre arbetslag som arbetar tillsammans i ett stödjande team mot grundskolorna i Karlstad, i teamet ingår fler psykologer och specialpedagoger med specialistfunktion. Arbetet innebär resor till och från skolor.

Kvalifikationer
* Du är legitimerad psykolog eller har en examen och söker PTP-plats. * Du har en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. * Du har förmåga att arbeta självständigt och kreativt, du har lätt för att samverka och ta initiativ. * Du är flexibel och trivs med att ingå i många olika sammanhang. Arbetet är självständigt och kräver god förmåga till planering och kommunikation. * Du har ett brett elevhälsoperspektiv på såväl individ-, grupp- som organisationsnivå och en förmåga att arbeta långsiktigt och strategiskt * Erfarenhet av arbete som skolpsykolog är önskvärt, gärna fördjupade kunskaper inom pedagogisk psykologi. Erfarenhet krävs.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna Carlsson
Telefon 054-540 36 91
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 juni 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.