KLARABORGS CSU/Intresseskolan söker Ma/No lärare inriktning Natur, Hälsa & Miljö

KLARABORGS CSU/Intresseskolan söker Ma/No lärare inriktning Natur, Hälsa & Miljö

Tjänsten innebär att du kommer att arbeta i skolan. Du kommer att tillhöra arbetslaget Intresseskolan årskurs 7-9. Tillsammans ansvarar ni för ca 15 elever och ert uppdrag är att planera för skoldagen utifrån läroplanen. Din professionella roll som pedagog blir att tillsammans med övriga i arbetslaget ansvara för att lärmiljön är utformad så att elevernas individuella behov tillgodoses samt att du använder dig av dina teoretiska och praktiska kunskaper. Du kommer att ha huvudansvaret Matematik och No undervisningen samt inriktningen natur, hälsa & miljö.

Kvalifikationer
Vi söker engagerade pedagoger som är särskilt intresserade av att tillsammans med övriga i arbetslaget utforma en individuellt anpassad skolmiljö för elever som är i behov av en mindre undervisningsgrupp. Du vill vara med och skapa en likvärdig utbildning för våra elever samt utveckla elevernas olika förmågor som bidrar till en positiv kognitiv utveckling. Du ska vara intresserad av att driva utveckling inom området specialpedagogik, kommunikation samt kunna arbeta i digitala lärmiljöer Att du är intresserad av natur, hälsa och miljö samt utomhuspedagogik ser vi som en stor fördel. Du har stor pedagogisk fallenhet, har lätt för att samarbeta, tar egna initiativ och är öppen för nya idéer. Du är strukturerad, lösningsfokuserad, tydlig och initiativrik. Du är självklart positiv och möter elever, föräldrar och kollegor med kompetens och värme och respekt. Vi söker dig som har en legitimation och som tillsammans med de övriga i arbetslaget samt skolledning vill fortsätta att utveckla våra elever socialt och kognitivt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Ulf Eriksson
Telefon 070-6403029
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. Klaraborgs Centrala Särskilda Undervisningsgrupper är en del inom Barn och ungdomsförvaltningen i Karlstad. Vårt uppdrag är att stödja skolorna i Karlstad i arbetet med barn i behov av särskilt stöd. Inom Klaraborgs csu finns fem centrala särskilda undervisningsgrupper. Eleverna i dessa centrala undervisningsgrupper läser grundskolans kursplaner och läroplan, men individuella anpassningar görs utifrån elevens behov. Eleverna i våra centrala särskilda undervisningsgrupper ska ges möjlighet att utvecklas mot läroplanens mål. Vår undervisning i våra centrala undervisningsgrupper ska vara NPF anpassad. Det stöd som ges från CSU ska bygga på goda kunskaper om eleven och dess situation. Målet är att eleven kan återgå till sin ordinarie undervisningsgrupp. Våra CSU grupper ska aktivt verka för att minska stillasittandet hos våra elever. Genom fysisk aktivitet ökar vi våra elevers kognitiva inlärning samt stärker koncentrationsförmågan.