Handledare till Lärcenter

Handledare till Lärcenter

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt.
Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Vuxenutbildningen Tingvalla bedriver verksamhet inom särskild utbildning för vuxna, svenska för invandrare (SFI), Yrkes-SFI och kurser på grundläggande och gymnasial nivå.

Lärcenter är en verksamhet inom vuxenutbildningen i Karlstad som vänder sig till studerande som läser vid någon av vuxenutbildningens samtliga utbildningsanordnare. På Lärcenter erbjuds en lugn studiemiljö, ämneshandledning, samt tillgång till dator och kurslitteratur. Lärcenter är öppet alla vardagar, även lovdagar.

Arbetsuppgifter
Som handledare på Lärcenter kommer din arbetsuppgift i första hand vara att erbjuda vuxenstuderande ett pedagogiskt stöd men också finnas där för att motivera och stimulera för utveckling och lärande.
I din roll som handledare samarbetar du också med personal på olika skolor inom vuxenutbildningen i Karlstads kommun.
Du kommer att ingå i ett arbetslag med lärare och specialpedagog på Lärcenter.Kvalifikationer
Du ska ha goda kunskaper på lägst gymnasienivå i något eller några av följande ämnen:
- Matematik
- Fysik
- Kemi
Du ska ha erfarenhet av pedagogisk handledning.
Många elever som du kommer att möta i Lärcenter har ett annat modersmål så det är meriterande om du har läst kurser i svenska som andraspråk och har erfarenhet av att ha arbetat med nyanlända elever inom vuxenutbildning, grundskolan eller gymnasieskolan. Det är meriterande om du behärskar flera språk.
Du har en god samarbetsförmåga och ett pedagogiskt förhållningssätt i mötet med individer och smågrupper. Som person är du strukturerad, engagerad och lösningsfokuserad.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Mirka Kaczmarek Widström
Telefon 0700205132
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 26 juli 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.