Fysioterapeut/sjukgymnast

Fysioterapeut/sjukgymnast

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss! Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. Här arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell vård och omsorg med människan i fokus. Vi söker dig som vill vara med och format framtidens vård och omsorg, ett spännande och intressant uppdrag. Som legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast träffar du Karlstadsbor från sju år och uppåt som bor i eget boende, på vårdboende eller vistas på daglig verksamhet. Du är med och gör skillnad i vardagen på riktigt. Vi erbjuder en god introduktion och tillgång till mentorer när du börjar din anställning hos oss.

Arbetsuppgifter
Som legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast arbetar du i förebyggande, funktionsbevarande och funktionshöjande syfte. I arbetsuppgifterna ingår att värdera vårdbegäran och bedöma behov utifrån förvaltningens uppdrag och fastställda arbetsordning. Att göra bedömningar, fatta beslut och upprätta vårdplaner. Du vidtar egna åtgärder alternativt ordinerar utförandet av åtgärder, där ingår att förskriva hjälpmedel. Du följer upp, utvärderar och dokumenterar det egna arbetet. Du ansvarar också för handledning, råd, stöd och information i enskilda patientärenden.

Kvalifikationer
Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Det är meriterande om du har en erfarenhet från kommunal- och/eller landstingsverksamhet. Arbetet ställer stora krav på självständighet samtidigt som du behöver ha en god samarbetsförmåga. Du behöver ha en god kommunikativ förmåga, ha ett gott bemötande och vara flexibel då merparten av din arbetstid är förlagd i patientens hem. B-körkort för manuell växel är ett krav. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Maria Andersson
Telefon 054-540 63 84
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.