Fullriggarens förskola med mobil enhet söker förskollärare

Fullriggarens förskola med mobil enhet söker förskollärare

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. Förskolan Fullriggaren får en utomhuspedagogiks inriktning vilket bl a innebär att lärandets rum flyttas ut till natur-och kulturlandskapet och att platsens betydelse för lärandet lyfts fram. Vi ska därför profilera vår utomhuspedagogiska inriktning alldeles särskilt för de äldre barnen genom vår mobila och specialinredda förskolebuss. Med hjälp av den kan vi ta oss ut till utsedda konceptmiljöer i naturen strax utanför Karlstads centrala delar. Våra konceptmiljöer är utvalda utifrån begrepp som trygghet och den utomhuspedagogiska inriktning som vi vill skapa. Vi har samtidigt nära till allt vad staden har att erbjuda, som bibliotek, museum och Naturum.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu förskollärare med starkt intresse för utomhuspedagogik. Du ska vara väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag. Hos oss bidrar du till att verksamheten utvecklas i rätt riktning och ger våra barn goda förutsättningar att växa och utvecklas i en trygg, rolig, utmanande och lärorik miljö alla dagar. Våra förskolor är mötesplatser där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö. Vi ser förskolan som en plats för barnen att mötas i demokratiska frågor och involveras i olika beslut. Vi värnar om varandras olikheter och tar tillvara på varandras kunskaper och förmågor. Våra olikheter är en tillgång i vårt uppdrag att skapa likvärdighet och för att tillägna oss nya färdigheter. Vi utgår från det lärande barnet som har en egen röst, egna kunskaper och förmågor. Alla på förskolan ska mötas utifrån det egna värde man har, bli bekräftad, lyssnad till och tas på allvar. Som pedagog på Fullriggaren kommer du att få en grundläggande utbildning genom Naturskolan i Karlstads kommun.

Kvalifikationer
Vi söker dig som; är legitimerad förskollärare känner starkt engagemang för utomhuspedagogik har ett tydligt fokus på din undervisning och barns lärande tror på det kompetenta barnet och att lärande sker i trygg miljö ser det som en nödvändighet med reflektion i det pedagogiska ledarskapet tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande lärmiljö är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna Borgert
Telefon 054-540 36 44
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, men också för samhällsplanering, renhållning, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Över 87 000 medborgare är beroende av vårt arbete.