Fullriggarens förskola med mobil enhet söker förskollärare

Fullriggarens förskola med mobil enhet söker förskollärare

Fullriggarens förskola har en utomhuspedagogisk profil och som komplement till vår gård har vi vår mobila avdelning i form av en buss, elcyklar och bussvagnar så vi snabbt och enkelt kan komma ut och utforska vår omvärld. På förskolan finns tre åldershomogena avdelningar där den mobila bussen är en av avdelningarna. Vi söker nu förskollärare med starkt intresse för utomhuspedagogik. Du ska vara väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag. Hos oss bidrar du till att verksamheten utvecklas i rätt riktning och ger våra barn goda förutsättningar att växa och utvecklas i en trygg, rolig, utmanande och lärorik miljö alla dagar. Som pedagog på Fullriggaren får man fortbildning inom utomhuspedagogik och NTA (natur och teknik för alla) genom Naturskolan i Karlstad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som;
- är legitimerad förskollärare
- känner starkt engagemang för utomhuspedagogik
- har ett tydligt fokus på din undervisning och barns lärande
- tror på det kompetenta barnet och att lärande sker i trygg miljö
- ser det som en nödvändighet med reflektion i det pedagogiska ledarskapet
- tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande lärmiljö
- är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik
Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna Edblad
Telefon 054-5403348
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Mitt emellan Pråmkanalen och Löfbergsskrapan ligger Fullriggarens förskola i ett av de nybyggda husen i Inre hamn.
Förskolan består av tre åldershomogena avdelningar där alla avdelningar arbetar efter en utomhuspedagogisk inriktning. En av avdelningarna är mobil i form av en specialinredd förskolebuss.