Friskvårdsinstruktör

Friskvårdsinstruktör

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och inköp av konst och konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Vi driver också Alsters Herrgård, teaterbiografen Arenan, Ungdomens hus och Seniorernas hus. Förvaltningen står för drift och underhåll av idrottsplatser och motionsspår. Vi stödjer på olika sätt idrotten, kulturen och föreningslivet. Sundstabadet erbjuder en helt ny badupplevelse. Här finns något för alla: lek i upplevelsedelen, träning i bassängerna eller njutning i den toppklassiga relaxavdelningen. Våra målgrupper är drygt 90 000 Karlstadsbor - såväl allmänhet som skolelever och föreningsliv - och turister i Karlstad.

Arbetsuppgifter
Sundstabadet invigdes december 2013 och är en av landets mest moderna badanläggningar. För att framgångsrikt fortsätta utveckla verksamheten söker vi en duktig bad- och friskvårdsinstruktör. Utöver Sundstabadets verksamhet så arbetar du och dina kollegor även i övrig badverksamhet i kommunen. Under din anställning kommer du att ingå i arbetsgruppen badpersonal. Yrket är brett och innefattar simundervisning, livräddning, kursverksamhet, spa- och bastuupplevelser samt övriga normalt förekommande uppdrag för badpersonal/badvärd. För att bli aktuell för anställning ska du kunna ta simmärket Guldbojen och internutbildas till simlärare och andra relevanta utbildningsområden. Du förväntas ge god service för att få gästerna att känna sig bekväma och trygga. Som bad- och friskvårdsinstruktör på Sundstabadet ingår du även i en grupp som ansvarar för och genomför vattenträning och friskvårdsaktiviteter.

Kvalifikationer
Du har god träningsvana och gillar att röra på dig. Du har en karismatisk personlighet och brinner även för att hjälpa och leda andra i deras träning. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha lett förkoreograferad gruppträning till musik. Kanske har du en bakgrund inom dans, Body Combat eller något däremellan. Du är en idéspruta som har lätt för att hitta passande övningar till takt i musiken och vidareförmedla dessa på ett pedagogiskt och coachande sätt till din omgivning. Ytterligare högre utbildning, så som SAFE och Les Mills, eller kunskaper inom träning och friskvård är meriterande. Du har gärna redan HLR och D-HLR utbildning samt kunskap om första hjälpen. Kanske har ditt intresse för träning gjort att du är väl orienterad inom kroppens uppbyggnad och träningsfysiologi. Vi hoppas att du är en riktig gruppträningsstjärna vid bassängkanten! Du är pedagogisk och uppskattar att leda och instruera vuxna och barn i verksamhet så som simundervisning, baby- och minisim. Du har inga problem med att arbetet ibland blir stressigt eller att arbetsuppgifterna kan variera under dagen. Du uppskattar att arbeta i grupp och att tillsammans med dina kollegor lösa uppdraget på bästa möjliga sätt för gästen eller verksamheten. Som person är du initiativrik, självgående och energirik vilket gör att du hela tiden söker möjligheter till att utveckla dig själv och verksamheten. Då visst arbete sker med dator som hjälpmedel är du kunnig i Microsoft Office-delar. Du behärskar svenska väl i tal och skrift samt engelska väl i tal. B-körkort är ett krav då verksamhet bedrivs på flera anläggningar i kommunen.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Stephan Hammar
Telefon 054-540 00 00
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.