Förskollärare till Norrstrands förskola

Förskollärare till Norrstrands förskola

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. Karlstad växer så det knakar. Allt fler barnfamiljer väljer att bo centralt i vår kommun. Under hösten 2020 öppnar vi därför en nybyggd förskola på Norrstrand. Norrstrands förskola kommer bli en spännande förskola med åtta avdelningar. Fyra avdelningar kommer att finnas i en nybyggd del med förskola i två plan och fyra avdelningar som idag finns i befintliga lokaler kommer att renoveras. Tillsammans kommer vi att ha tillgång till en ny stor gård där barnens kreativitet, nyfikenhet och leklust ska stimuleras. I samspelet mellan våra miljöer ute och inne, digitalt och analogt, barn och pedagoger skapar vi en verksamhet där trygghet och glädje står i fokus. Norrstrands förskola tillsammans med Hagaborgs förskola arbetar under samma rektor. Du som är nyutexaminerad förskollärare erbjuds en mentor under ditt första anställningsår.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu förskollärare med starkt intresse för utemiljö och digitalisering. Du ska vara väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag. Hos oss bidrar du till att verksamheten utvecklas i rätt riktning och ger våra barn goda förutsättningar att växa och utvecklas i en trygg, rolig, utmanande och lärorik miljö alla dagar. Våra förskolor är mötesplatser där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö. Vi ser förskolan som en plats för barnen att mötas i demokratiska frågor och involveras i olika beslut. Vi värnar om varandras olikheter och tar tillvara på varandras kunskaper och förmågor. Våra olikheter är en tillgång i vårt uppdrag att skapa likvärdighet och för att tillägna oss nya färdigheter. Vi utgår från det lärande barnet som har en egen röst, egna kunskaper och förmågor. Alla på förskolan ska mötas utifrån det egna värde man har, bli bekräftad, lyssnad till och tas på allvar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som; * är legitimerad förskollärare * har ett tydligt fokus på din undervisning och barns lärande * tror på det kompetenta barnet och att lärande sker i trygg miljö * ser det som en nödvändighet med reflektion i det pedagogiska ledarskapet * tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla stimulerande lärmiljö * är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Carl-Johan Lindalen
Telefon 054-5403136
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, men också för samhällsplanering, renhållning, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Över 87 000 medborgare är beroende av vårt arbete.