Förskollärare till Alsters förskola

Förskollärare till Alsters förskola

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna,

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Alsters förskola startades 2013 och är vackert belägen i utkanten av Alsters bostadsområde med naturen runt husknuten. Förskolan består av 6 avdelningar och från höstterminen kommer vi vara tre avdelningar med barn i ålder 1-3 år, en 2-4 år samt två avdelningar med barn i ålder 3-6 år.
Vi arbetar Reggio Emilia- inspirerat och ser barnet som rikt, kompetent och nyfiket.
Vi pedagoger bemöter barnen utifrån en tro att barnen kan och vill utforska världen, material ska finnas tillgängligt.
Vi anser att miljön ska vara välkomnande, inspirerande, lärande, estetisk, tydlig och flexibel.
Miljön ska skapa goda förutsättningar för att barnen ska bli utmanade, självständiga och ta egna initiativ.
Vi har ett utforskande arbetssätt och utvecklar oss och utbildningen kontinuerligt, allt i enlighet med läroplanens mål.


Arbetsuppgifter
Reggio Emila-filosofin brukar även kallas för "Lyssnadets pedagogik" som bygger på att barnen är delaktiga och kan påverka sin vardag. Med hjälp av pedagogisk dokumentation fångar vi barnens tankar och intressen samt synliggör deras lärande för såväl barn som vårdnadshavare. Vi ser därför gärna att du har goda kunskaper inom pedagogisk dokumentation.
Vi söker dig som har ett medforskande, utmanande, lyssnande och reflekterande förhållningssätt.
Du ska vara väl förtrogen med våra styrdokument och ha en god förmåga att omsätta dem i både praktik och teori. Som förskollärare ansvarar du för att planera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan.


Kvalifikationer
Du är utbildad legitimerad (alt väntar på din legitimation) förskollärare, väl förtrogen med våra styrdokument samt har förmågan att omsätta dessa i praktik.
I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Att bidra till arbetsglädje och ha ett lösningsfokuserat synsätt är självklart för Dig.
Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du ska vara nyfiken och intresserad av att vara med att utveckla förskolans mål.
Vi kommer lägga vikt vid personliga egenskaper.


Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Ann Svensson
Telefon 054 5403432
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.