Förskollärare med pedagogista kompetens

Förskollärare med pedagogista kompetens

Vi söker nu en förskollärare med pedagogista kompetens eller annan likvärdig pedagogisk kompetens som kommer att arbeta med förskolorna i skolområde Öst. Du kommer där att ingå i ett team med specialpedagoger, snickerista och it-pedagog under ledning av sju förskolechefer i syfte att utveckla det pedagogiska arbetet. En central del kommer att bestå i att bedriva pedagogisk handledning enskilt eller i grupp. Vi vill att du i din roll ska stimulera till utvecklingsarbete, handleda och stötta arbetslag. Du kommer att stärka pedagogrollen, utveckla och stödja arbetssätt samt stötta och utveckla lärprocesser, inspirera och höja den pedagogiska professionen. Vi vill att du är väl insatt i förskolans läroplan och arbetar för att nå en ökad måluppfyllelse på ett engagerat och positivt sätt där fokus är att stötta verksamheten framåt. Du ger kollegor utrymme att komma med idéer och låta dem pröva sina hypoteser och teorier, samt ger utrymme till deras förändringsvilja. Extra meriterande är att ha god kunskap inom systematiskt kvalitetsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en förskollärarexamen. Vi ser gärna att du har en vidareutbildning till pedagogista eller liknande utbildning inom pedagogiskt ledarskap. Du bör även ha erfarenhet av arbete med pedagogisk handledning samt av att driva lärprocesser. Som person är du inlyssnande, engagerad, driven och ser möjligheter och nya lösningar. Du reflekterar över roller, relationer och ledarskap. För rollen krävs att du har ett bra bemötande samt är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Vi ser gärna att du kan bidra till att skapa gemensam kunskap, mening och gemensamma begrepp och du har förmågan att knyta ihop teori och praktik. Du tar stort ansvar för ditt arbete och du utmanar och vidareutvecklar de lärprocesser som påbörjade tillsammans med förskolechef. Välkommen med din ansökan redan idag!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Pernilla Malmgren Johannesson
Telefon 0703932883
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.