Förskollärare/barnskötare, 100%, vikariat, till Daggkåpans förskola

Förskollärare/barnskötare, 100%, vikariat, till Daggkåpans förskola

Vi söker förskollärare som är väl förtrogna med förskolans pedagogiska uppdrag och styrdokument. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för planering och genomförande av det pedagogiska arbetet. Arbetslaget utformar den pedagogiska verksamheten och lärmiljön utifrån styrdokument samt barnens behov och intressen. Som pedagog på Daggkåpans förskola förväntar vi oss att du har ett stort engagemang, tar ditt uppdrag på allvar, och är aktiv i utvecklingen av Daggkåpan.

Kvalifikationer
* Vi söker legitimerade förskollärare, som är ansvarstagande och utvecklingsbenägna. Som förskollärare reflekterar du regelbundet över din roll och arbetar aktivt för förbättringar och utveckling av verksamheten, och tillsammans med oss driver du verksamheten och barns lärande framåt.
* Du har förmågan att sprida arbetsglädje, du har ett gott bemötande och kan skapa trygga och förtroendefulla relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor.
* Vi söker dig som är en ansvarstagande, engagerad och närvarande pedagog. Du trivs med arbete i arbetslag, men kan också arbeta självständigt.
* Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Eva Haglund
Telefon 054-540 37 08
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 22 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Daggkåpans förskola ligger i Skattkärr. Förskolan har fem avdelningar. Daggkåpans personal har tillsammans arbetat fram en gemensam pedagogisk plattform. Denna plattform ska finnas som en gemensam grund i vår förskolas utbildning och finnas med i samtliga avdelningars arbete. Den pedagogiska plattformen ska öka likvärdigheten mellan avdelningarna och bidra till en ökad gemenskap och vi-känsla bland barn och personal på förskolan.

Daggkåpans pedagogiska plattform är inspirerad av ett tematiskt arbetssätt. Vi arbetar med ett gemensamt tema som grund för ett lustfullt lärande, och alla avdelningar utgår från samma tema, men med lite olika inriktningar beroende på barnens ålder, mognad och intresse. Genom vårt tema gör vi förskolans läroplan och vår arbetsplan levande. Temat hjälper oss att hålla en röd tråd i förskolans utbildning. I vårt tema ryms lek, gemenskap, lärande, glädje, fantasi, nyfikenhet och delaktighet.