Förskollärare Rudsängens förskola

Förskollärare Rudsängens förskola

Vi söker förskollärare till två avdelningar för barn mellan 3-5 år med start i slutet av januari. Vi söker även extra personal för att täcka upp nedsättningar på olika avdelningar. I en förlängningen kommer tjänsten som täcker nedsättningar kunna bli en ordinarietjänst på avdelning när den nya förskolan står klar om drygt ett år. På Rudsängen jobbar man utifrån ett kreativt och stimulerande arbetssätt och strävar efter att utveckla alla barns olika förmågor, vilket innefattar alla delar i förskolans läroplan. Förskolorna är mångkulturella och språkutveckling är ett område vi idag har stort fokus på för att utveckla alla barns språkliga förmågor. Som förskollärare kommer du att jobba aktivt utifrån planerade arbetsområden där det systematiska kvalitetsarbetet ligger i fokus. Läroplanen är ett självklart styrdokument och dokumentation runt barnen görs i dags läget med hjälp av så kallade lärande objekt. Vi är just nu inne en fas där vi planerar att förändra dokumentations verktyget. Som förskollärare blir du en del av enheten och arbetslaget. Som förskollärare ansvarar du för utvecklingssamtal för ca en tredjedel av barngruppen. Vi ser det relationella perspektivet som oerhört viktigt, både mot barn, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och examinerad förskollärare. Du är engagerad och flexibel i ditt arbetssätt och som person. Du har god samarbetsförmåga med barn, kollegor och vårdnadshavare. Vi eftersträvar erfarenhet av tidigare arbete inom förskolan. För den extratjänst vi önskar söker vi barnskötare med erfarenhet av att jobba inom förskola. Som medarbetare är du engagerad, lyhörd och strukturerad och har alltid barnen i fokus i ditt arbete Erfarenhet krävs.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Lärarförbundet
Telefon 054-216689
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud. Rud växer och därmed behövs fler pedagoger till verksamheterna. Vi är även inne i ett genrationsbyte vilket medför att fler pedagoger behövs till verksamheterna under vintern våren -19. Rudsängens förskola är belägen på centrala Rud med placering i paviljonger just nu. Enheten består idag av 6 avdelningar men kommer, när den nya förskolan invigs i början av 2020, vara 8 avdelningar. På Rudsängen kommer det i första hand behövas 2 pedagoger som jobbar med barn mellan 3-5 år men även resurs som kan täcka ner vissa nedsättningar. Rudsängen ligger med närhet till skogen och omkringliggande grönområden men även till parkleken på Rud, vilken utnyttjas på ett positivt sätt. Utifrån att den nya förskolan ska stå klar för inflytning tidig vår 2020 försöker vi redan nu att anpassa verksamheten efter nya förutsättningar. Den nya förskolan kommer ha relativt små avdelningar, kommer vara en modern förskola med nya tankar och idéer om både den invändiga och utvändiga miljön, men även ha många gemensamma ytor för verksamheten. Utifrån detta strävar vi efter att utveckla arbetssätt med mer samarbete mellan avdelningar, både när man är inne och när man är ute och genomför aktiviteter. På Rudsängen strävar man alltid efter ett relationellt arbetssätt med barnet i fokus och alltid efter ett lösningsfokus i verksamheten. Kommunikation och samrbete är viktiga ledord, vilket gynnar alla, både barn och personal.