Förskolan Lotsen söker förskollärare

Förskolan Lotsen söker förskollärare

Som pedagog på våra förskolor förväntar vi oss att du har ett stort engagemang och tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en stimulerande och tillgänglig lärmiljö. Du ser på din omgivning med nyfikenhet och skapar möjligheter för barns lek och kreativitet. På förskolorna är miljön föränderlig och mångfunktionell vilket ställer krav på dig som pedagog att utmana din syn på vad en förskola är för plats och möta barnen i deras tankar och erfarenheter.

Känns detta som viktiga arbetsuppgifter för dig, då vill vi gärna att du blir en pedagog hos oss!


Kvalifikationer
Vi söker dig som;
-är legitimerad förskollärare
-har ett tydligt fokus på din undervisning och barns lärande
-tror på det kompetenta barnet och att lärande sker i trygg miljö
-ser det som en nödvändighet med reflektion i det pedagogiska ledarskapet
-är väl förtrogen med förskolans styrdokument och har god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik

Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen, i ledarskapet och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet
Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Anna Edblad
Telefon 054-5403348
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Vi växer så det knakar i de centrala delarna av Karlstad. Allt fler barnfamiljer väljer att bo centralt i vår kommun. I september 2018 öppnade vi den centralt belägna Förskolan Lotsen som tillsammans med förskolorna Slussvakten, Vasalunden och Fullriggaren arbetar under samma förskolechef. Förskolan Lotsen ligger vid Karlstads hamninlopp på Kanikenäsbanken. Här har vi nära till allt vad staden har att erbjuda. Lotsen är en spännande förskola med fyra avdelningar i två våningar och med en härlig utegård på taket och på markplan. Här utnyttjas varje centimeter av förskolan till att inspirera till lekfullhet och kreativitet, utgångpunkten är att våra miljöer och utrymmen fyller många funktioner och att det är i samspelet mellan miljö, barn och pedagoger som verksamheten och magin uppstår.