Enhetschef till Västra utredningsenheten, Familjeavdelningen

Enhetschef till Västra utredningsenheten, Familjeavdelningen

Som enhetschef har du ansvar för budget, personal och verksamhetsutveckling. Du kommer att få ca 20 engagerade medarbetare som är socialsekreterare och ärendehandledare. Till din hjälp finns också avdelningens administratörer samt stabsfunktioner. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och förvaltningens chefsgrupp. Familjeavdelningen är en avdelning med många duktiga medarbetare och en spännande verksamhet i ständig förändring utifrån nya förutsättningar och krav. Avdelningen arbetar utifrån BBIC och metoden Signs of safety. Du kommer att ha nära samarbete med övriga enheter inom avdelningen liksom externa samarbetspartner.

Kvalifikationer
Socionomexamen. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning runt barn och unga. Du behöver också ha god beslutsförmåga samt vara duktig på att kommunicera med dina medarbetare och samarbetspartner. Du ska ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt, gärna erfarenhet av arbete enligt Signs of Safetymetoden och förmåga att hantera och härbärgera svåra situationer. Vi ser gärna att du har chef och ledarerfarenhet. B-körkort är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Ulla Eklund
Telefon 054-5404977
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol - såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss. Familjeavdelningen är en av fyra avdelningar under förvaltningen. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp. Här får du gott kollegialt stöd av dina chefskollegor, liksom av avdelningens verksamhetsutvecklare, ekonom, administratörer och förvaltningens jurist. Du får också en mentor som extra stöd i din start på jobbet, liksom att du kommer att få gå kommunens ledarutbildning för nya chefer. Västra och Östra utredningsenheten tillhör organisatoriskt Arbetsmarknads-och socialförvaltningens Familjeavdelning. Enheternas uppdrag är att bedöma behov av skydd och stöd för utsatta barn, ungdomar och deras familjer.