Enhetschef Hälso- och sjukvård

Enhetschef Hälso- och sjukvård

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Karlstad är en attraktiv tillväxtkommun och en motor i Värmland med cirka 95 000 invånare och 7000 medarbetare som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Vi har stort fokus på tillväxt och långsiktig hållbar utveckling. Vårt arbete bygger på helhetssyn och vi arbetar tillsammans inom koncernen för att våra tjänster och vår service ska bli så bra som möjligt för dem vi är till för, det vill säga Karlstadsborna, Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd åt äldre och personer med funktionsnedsättning. På förvaltningen arbetar omkring 2 000 medarbetare inom vårdboende, hemtjänst, trygghetsboende, hälso- och sjukvård, funktionsstöd, samt på vårt biståndskontor. Vi söker nu en enhetschef inom hälso- och sjukvård som ska ansvara för gruppen sjuksköterskor som arbetar natt, kväll och pool. I nuvarande organisation ligger även ansvaret som chef för hemtagningsteamet inom rehab på denna roll. Som enhetschef ingår du i ledningsteamet för hälso- och sjukvård tillsammans med kollegor från hemsjukvård och hemrehabilitering. Du är direkt underställd verksamhetschef för hälso- och sjukvård. I Karlstad kommun erbjuder vi individuell handledning och en gedigen chefsutbildning till alla chefer.

Arbetsuppgifter
Rollen som enhetschef inom hälso- och sjukvård innebär att leda, samordna, planera, driva och utveckla verksamheten mot uppställda mål och i enlighet med gällande lagstiftning samt enligt kommunens mål, policy- och styrdokument. Alltid med medborgaren i fokus. Som enhetschef har du ansvar för kvalitet, ekonomi, personal och arbetsmiljöfrågor. Du kommer att arbeta med samverkan och kvalitet och att skapa ett positivt utvecklingsklimat som ger medarbetarna möjlighet till delaktighet och inflytande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och är trygg i ditt ledarskap. Du har förmåga att skapa trygghet och motivera dina medarbetare att arbeta utifrån verksamhetens och den enskildes behov. Du har erfarenhet av arbetsledning och ekonomisk styrning, goda ledaregenskaper samt förmåga att driva utvecklings- och kvalitetsarbete. Arbetet är självständigt och kräver god förmåga att kommunicera med såväl interna som externa kontakter. Att du har god samarbetsförmåga, är självständig, flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter det är en förutsättning för att lyckas med uppdraget samt att du har en god förmåga att prioritera och organisera. Du har god kännedom kring gällande lagstiftning, du har utbildning med legitimation inom hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet av ledarskap inom hälso- och sjukvårdområdet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, dina ledaregenskaper och att du har engagemang för verksamheten. Det innebär att ditt ledarskap är linje med förvaltningens och verksamhetens värdegrund.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Peter Nylander
Telefon 054-540 57 95
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 apr 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.