Chef räddningstjänstavdelningen

Chef räddningstjänstavdelningen

Jobbet innebär arbete med räddningstjänst, utbildningsfrågor, planering och analys i ett brett perspektiv. Du skall vara intresserad av operativ räddningstjänst och tycker om att jobba med människor. Som avdelningschef har du fullt verksamhets-, ekonomi- och personalansvar och du leder, utvecklar och deltar i det dagliga avdelningsarbetet. Du planerar och följer upp verksamheten i enlighet med förbundets övergripande mål. Samverkan över avdelningsgränserna är en självklarhet. Du ingår i förbundets ledningsgrupp och föredrar även ärenden i den politiska direktionen. Du kommer att ha många externa kontakter. Vi vill att du efter utbildning skall kunna ingå i beredskap på nivå L3 alt L5.

Kvalifikationer
Du ska ha brandingenjörsexamen samt ha gått MSB:s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer, eller har motsvarande brandbefäls kompetens som bedöms likvärdig. Du ska dessutom ha gedigen dokumenterad erfarenhet och rutin av kommunal operativ räddningstjänst samt körkort B. Du är en lagmedlem som tycker om att samarbeta med andra och coacha dina medarbetare men som också kan jobba med hög grad av självständighet. Du trivs med att träffa andra människor och skapar positiva relationer med omvärlden och du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med utvecklingen av jämställdhet och mångfald.
Mer info
Kontaktperson Nils Weslien
Telefon 054-540 28 80
Område Karlstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Säkerhet & Skydd, Brandkår, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 juli (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets kommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet genomsyras av professionalism, respekt, lärande och mod. Vi är inne i en spännande fas med utökad samverkan med Bergslagens räddningstjänst, Nerikes Brandkår, Räddningstjänsten Västra Mälardalen samt Skinnskatteberg där målet är kommande gränslös operativ samverkan och att vi tillsammans blir resursstarkare och effektivare såväl operativt som förebyggande. Räddningstjänstavdelningen består av 260 medarbetare med huvudansvar för den akuta utryckningsverksamheten på våra 12 brandstationer. Andra viktiga arbetsuppgifter är övningsverksamhet, service och underhåll av fordon, materiel och brandstationer. Vi jobbar också med att förebygga och utbilda genom att besöka skolor, bostadsområden och samverka med Karlstads kommuns trygghetscenter. På avdelningen finns en heltidsorganisation med 5 skiftlag samt en RIB-organisation. Vårt övningsfält samt fordonsverkstad ligger i direkt anslutning till stationen i Karlstad. Vår nuvarande chef Björn Johansson kommer att gå över till vår förebyggandeavdelning varför vi nu söker en ny chef till avdelningen, som består av ytterligare ett antal medarbetare på dagtid.