Byggledare

Byggledare

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar. Fastighetsavdelningen, där förvaltningsenheten är en av tre enheter, ansvarar för Karlstads kommuns byggnader. Vårt uppdrag är att vara långsiktiga fastighetsägare, bidra till stadens utveckling och till bra miljöer för karlstadsborna. Tillsammans skapar vi attraktiva, tillgängliga och hållbara lokaler.

Arbetsuppgifter
Karlstads kommun är i en mycket spännande och expansiv fas. Då en av våra erfarna byggledare får möjligheten att gå vidare inom organisationen söker vi nu en ny kollega. Karlstad har ett stort fastighetsbestånd så du kommer att vara en av fyra byggledare där rollen innebär att du leder och planerar ombyggnationer och underhållsarbeten i kommunens fastighetsbestånd. Arbetet sker i nära samarbete med förvaltare, tekniska specialister, verksamheter och entreprenörer. Du kommer även kalkylera och byggkonsultera samt driva utredningar om till exempel fukt, innemiljö och lokalanpassningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial teknisk utbildning som exempelvis byggingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Alternativt har du erfarenhet som gett dig liknande kompetens så som platschef, byggledare eller annan position med motsvarande arbetsledande uppgifter. Vi vill att du ska ha några års arbetslivserfarenhet från branschen, helst med byggledning och planering, och ser det som meriterande om du dessutom har erfarenhet från både total- och utförandeentreprenader samt känner dig bekväm inom entreprenadjuridik. B-körkort är ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen som byggledare är du serviceinriktad och det är naturligt för dig att tänka utanför ramen och hitta nya lösningar. Vidare behöver du vara självständig och ta ansvar för både dig själv och för gruppen. I uppdraget kommer du att ha ansvaret för många pågående arbeten samtidigt och våra arbeten utförs ofta i pågående verksamheter så du behöver kunna kommunicera med många olika typer av människor. Du kan både leda möten och vara en aktiv deltagare. För oss är det även viktigt att ha lust och vilja till lärande och kompetensutveckling samt att dela med sig av sina kunskaper till kollegor.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Sandra Hagstrand
Telefon 054-540 6771
Område Karlstad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.karlstad.se
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.