Brandinspektör till förebyggandeavdelningen

Brandinspektör till förebyggandeavdelningen

Du kommer att arbeta med varierande uppgifter inom ramen för skydd mot olyckor i ett brett perspektiv. Tillsyn enligt LSO och LBE, tillståndsgivning enligt LBE, bygg- och planfrågor åt medlemskommunernas byggnadsnämnder och remisser i polis- och serveringsärenden är stora delar i tjänsten liksom rådgivning och information i övriga brandskyddsfrågor. Du kommer att ha mycket externa kontakter och i viss mån även fungera som utbildningsinstruktör.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har genomgått MSB´s utbildning Tillsyn A eller föregående motsvarighet. Ytterligare utbildning inom det brandförebyggande området är meriterande liksom erfarenhet av tillsynsverksamhet. Körkort B är en förutsättning för tjänsten. Arbetet ställer krav på att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Eftersom arbetet är förenat med många kontakter ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Ola Åkesson
Telefon 054-540 28 80
Område Karlstad
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod. Vi söker nu en brandinspektör till vår förebyggandeavdelning.