Barn- och ungdomsbibliotekarie till Karlstads stadsbibliotek

Barn- och ungdomsbibliotekarie till Karlstads stadsbibliotek

Vår kollega går i pension och nu söker Karlstads Stadsbibliotek en barnbibliotekarie med inriktning mot kulturarrangemang för barn och unga. Bibliotekens målområden är läsfrämjande, mångfald, samverkan, kulturupplevelser, medie- och informationskunnighet. Vi söker dig med stort intresse och erfarenhet av barn-och ungdomskultur. I dina arbetsuppgifter ingår att planera, marknadsföra och arrangera kulturprogram samt att arbeta läsfrämjande mot BVC, förskola och skola med bland annat sagostunder och klassbesök. Schemalagd informationstjänstgöring på barn- och ungdomsavdelningen där helg- och kvällstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Du har en god litteraturkännedom för åldersgruppen, är prestigelös i ditt sätt att arbeta och trygg i din roll som bibliotekarie. Du är positiv och flexibel och vill vara en del av vårt lag där du bidrar till att arbeta mot gemensamma mål. Du trivs med att möta barn och ungdomar, är serviceinriktad och mån om att ge ett gott bemötande. Samarbetet i arbetslaget är viktigt men också förmågan att arbeta självständigt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska, andra språkkunskaper är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Åsa Hansen
Telefon 054-540 23 72
Område Karlstad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och inköp av konst och konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Vi driver också Alsters Herrgård, teaterbiografen Arenan, Ungdomens hus och Seniorernas hus. Förvaltningen står för drift och underhåll av idrottsplatser och motionsspår. Vi stödjer på olika sätt idrotten, kulturen och föreningslivet. I kommunen finns ett stadsbibliotek, åtta mindre bibliotek samt en barnbokbuss som kultur - och fritidsförvaltningen ansvarar för. Biblioteken i kommunen ingår i ett samarbete med övriga bibliotek i länet - Bibliotek Värmland - och delar biblioteksdatasystem och webb tillsammans med dem.