Arbetskonsulent sökes till Horisont

Arbetskonsulent sökes till Horisont

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol - såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.

Avdelningen integration, försörjning och arbete är indelad i olika enheter som rör arbetsmarknads- och bostadsfrågor, ekonomiskt bistånd och stöd till unga vuxna. Till enheten unga vuxna insats hör Viken- ett socialt provboende, Nexus - öppenvård mot missbruk och beroende, Värmlands framtid och Horisont två verksamheter med arbetsmarknads och studiefokus, för unga vuxna som inte fullföljt gymnasiet och som står utanför arbetsmarknaden

Vi söker en vikarie under ett år till verksamheten Horisont.


Arbetsuppgifter
Som medarbetare på Horisont arbetar du för att stötta, motivera och inspirera unga vuxna att ta nya steg för att nå sina mål gällande studier eller arbete. Du erbjuder aktiviteter enskilt eller i grupp, inne i huset eller i samhället utanför. Verksamheten vilar på tre ben hälsa, studier och arbete och stort utrymme och mycket tid ges till att hitta vad som ger god hälsa för var och en.

En ungdom på Horisont har ofta behov av stöd från många olika myndighetspersoner för att utveckla sin fulla potential och må bra. Som arbetskonsulent är du spindeln i nätet som hjälper den unge till de rätta kontakterna. Horisont erbjuder den unge motiverande, coachande samtal, stöd för att hålla kvar studierutinen, studiebesök på olika ställen och att prova praktik på olika arbetsplatser i Karlstads kommun.

Arbetet innebär en hel del dokumentation och samverkan med andra myndigheter så som skola, arbetsförmedling, försäkringskassa och landstinget.


Kvalifikationer
Högskoleutbildning t ex socionom eller socialpedagog. Förutom formell kompetens och erfarenhet kommer särskilt beaktande göras för att komplettera gruppen utifrån personliga egenskaper.

Du har goda kunskaper om utbildningsvägar och arbetsliv. Förutom ett gott bemötande har du lätt att samarbeta med såväl de unga som dina kollegor och samverkanspartners. Du tycker om att uttrycka dig i tal och skrift.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du är nyfiken, kreativ och öppen.
Du har engagemang och tycker om att inspirera och coacha människor.
Du är stabil och stresstålig
Du har tålamod och vet att förändring kan ta tid.


Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Gunilla Gröndahl-Ohlsson
Telefon 054-5405169
Område Karlstad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 11 aug 2019 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun ansvarar för barnomsorg, skola och äldreomsorg, men också för samhällsplanering, renhållning, individ- och familjeomsorg, miljö, kultur, fritid med mera. Över 87 000 medborgare är beroende av vårt arbete.