1 förskollärare/barnskötare, Björkdungens förskola

1 förskollärare/barnskötare, Björkdungens förskola

Ditt uppdrag blir att driva det pedagogiska arbetet på förskolan tillsammans med övriga pedagoger utifrån läroplanen och övriga styrdokument.
Du kommer att ha en viktig roll i förskolans dagliga verksamhet där du med ett medvetet förhållningssätt möjliggör att barnen får upptäcka och utveckla sina förmågor på ett allsidigt sätt.
I din roll tillsammans med kollegor ingår också ett aktivt arbete med det systematiska kvalitetsarbetet. Du dokumenterar, planerar följer upp och utvärderar för att utveckla och driva verksamheten framåt.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare alternativt har en barnskötarexamen.
Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument och ha god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik.
Du är engagerad och har god samarbetsförmåga.
Du har förmågan att ta egna initiativ, kommunicera och vara flexibel.
Du har ett tydligt fokus på barns lärande och tror på det kompetenta barnet.

Viktigt är också att du har förmågan att sprida arbetsglädje, att du har gott bemötande och tycker om att skapa relationer till såväl små som stora.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Ann Svensson
Telefon 054 5403432
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Björkdungens förskola ligger i Väse, ett litet samhälle ca. 2 mil utanför Karlstad. Förskolan har närhet till skog, idrottshall, isrink, fotbollsplan och bibliotek. Förskolan består nu av sammanlagt fem avdelningar, tre med 1-3åringar och två avdelningar med barn i ålder 3-6 år. Björkdungens tre småbarnsavdelningar ligger i samma byggnad som Väse skola och fritidshem. De två äldreavdelningarna ligger i en paviljong i nära anslutning till skolan.
Vår pedagogiska plattform är Trygga, nyfikna barn och goda kamrater.
Verksamheten utgår från barnens behov och syftar till utveckling och stärkt självförtroende.
Eftersom grunderna för ett rikt språk läggs under förskoletiden arbetar vi mycket med språkutveckling.
Vi främjar också barnens lek då denna är viktig för barns utveckling och lärande.