Underhållstekniker

Underhållstekniker

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklas vi för att vara hållbara, nära och framåt.

Avdelningen Energiproduktion ansvarar för drift och underhåll av våra produktionsenheter. Produktionen är uppdelad på ca 600 GWh värme och 160 GWh el per år. Huvuddelen av energin levereras från en modern fastbränsleanläggning bestående av en avfallspanna samt två biobränsleeldade pannor. Heden etapp 3 invigdes under våren 2015. En satsning som placerar oss i framkant inom miljöområdet, inte bara i Sverige, utan även globalt. Avdelningen har cirka 50 medarbetare. Gruppen för mekaniskt underhåll består av 7 underhållstekniker och 1 förrådstekniker. Gruppens arbete är främst inriktat mot underhåll av produktionsanläggningarna.

Arbetsuppgifter
Vi söker en underhållstekniker inom mekaniskt underhåll till vår underhållsenhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Underhållsteknikerns uppgift är att underhålla anläggningarnas mekaniska utrustning så att tillgängligheten når uppsatta mål. Detta ska ske med arbetsmiljö och säkerhet som högsta prioritet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:
 • Tillsammans med arbetsledning och driftpersonal förbereda och planera de arbeten som ska utföras.
 • Utföra underhållsarbeten på mekanisk utrustning såsom lagerbyten, svetsning och enklare maskinbearbetning.
 • Använda underhållsystemet som ett verktyg i det dagliga arbetet.
 • Vara en resurs i FU-arbetet vid behov.
 • Medverka i enhetens utvecklings- och förbättringsarbete.
 • Ingå i beredskapsstyrkan.
Kvalifikationer
Vi vill att du:
 • har gymnasieutbildning med inriktning mot industriteknik eller motsvarande som bedöms likvärdigt.
 • har minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kraft- eller processindustri eller liknande
 • gärna har yrkesbevis så som maskinförarbevis för lastmaskin, säkra lyft, mobila plattformar och heta arbeten.
 • har yrkeserfarenhet av lagermontering och smörjning samt svetsning och enklare maskinbearbetning.
 • har god datorvana.
B-körkort är ett krav.
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann och ansvarsmedveten och har lätt för att samarbeta. Du bör även vara positiv och initiativrik samt nyfiken på teknik.

Kunskaper inom vibrationsteknik och lagerkontroll är meriterande

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.