Sophämtare Insamlingsenheten

Sophämtare Insamlingsenheten

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklas vi för att vara hållbara, nära och framåt.

Beskrivning
Avdelningen Återvinningstjänster har idag cirka 50 medarbetare, fördelade på insamling, återvinningscentraler samt Djupdalens avfallsanläggning. Totalt hanterar vi omkring 80 000 ton avfall per år på ett hållbart sätt, varav cirka 20 000 ton utgörs av mat- och restavfall. Vi står inför många spännande utmaningar under de närmaste åren och behöver din hjälp i ett intressant och utvecklande arbete.[CH1]

Din roll
I din roll som sophämtare får du möjlighet att jobba mycket fysiskt och utomhus. Arbetslaget består av ett gäng på cirka 22 personer där samarbete, gemenskap och viljan att ta ansvar är ett dagligt recept för framgången i vårt hållbarhetsarbete. I din vardag stöttar och supporterar du våra kunder för att säkra att avfallet sorteras på rätt sätt - mötet med våra kunder ger dig energi och för dig är det självklart att vårt primära uppdrag är att möta våra kunder i deras vardag och bidra till att de kan leva ett mer hållbart liv.

Du som sophämtare är en av de viktigaste personer i vårt hållbarhetsarbete genom att du miljöriktigt samlar in avfall runt omkring i kommunen. Att jobba som sophämtare kräver mycket fysisk aktivitet så det är viktigt att du trivs med fysiskt arbete utomhus. I rollen ingår även fortlöpande säkerhetsarbete, fordonsvård och en rad dokumentation via digitala hjälpmedel, till exempel avvikelserapportering. Du är också med och bidrar till bolaget i övrigt genom deltagande i möten, tillgodoser dig information och bidrar till en säker, trygg och öppen arbetsmiljö.

Som Sophämtare ansvarar du för:
 • En bra kundupplevelse
 • Hållbar avfallshantering
 • Bra medarbetarskap genom dialog och kommunikation
 • Bidra till en positiv och säker arbetsmiljö
 • Rapportera avvikelser och delta i arbetet med att åtgärda dem
 • Delta i verksamhetens kontinuerliga förbättringsarbete
Som Sophämtare hos oss får du:
 • Möjlighet att arbeta utomhus i friska luften
 • Ingå i ett arbetslag med mycket glädje och skratt
 • Röra på dig ordentligt på jobbet
 • Vara med i utvecklingsresan för Karlstads Energi där dina åsikter värdesätts
Din personlighet
Som person är du serviceinriktad, positiv och trivs när du får arbeta med människor. Din samarbetsförmåga är god och du tycker om att jobba aktivt tillsammans med dina medarbetare för att hela tiden förbättra och effektivisera er arbetsmiljö och verksamheten.

Kvalifikationer
Din utbildning är som lägst gymnasieutbildning. Kunskap om avfallshantering är meriterande.

Vi är en offentlig verksamhet och har mycket kontakt med människor. Det är därför en fördel att ha erfarenhet från att kommunicera med kunder och ha kunden i fokus.

För tjänsten som behöver du:
 • C-kort och YKB
 • Kunna uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • Grundläggande datorvana
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Transport & Logistik, Chaufför
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 1 dec 2022 (1 dag kvar)