Skiftgående drifttekniker

Skiftgående drifttekniker

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Karlstads Energi AB ägs av Karlstads kommun och erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare att leva ett mer hållbart liv. Vi är cirka 150 engagerade medarbetare som bland annat producerar och levererar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklas vi för att vara hållbara, nära och framåt.

Välkommen till vår Energiproduktionsavdelning. Vi arbetar för att producera lokal, trygg och förnybar värme till hemmet, skolan eller arbetet för mer än 50 000 Karlstadsbor. Vår senaste anläggning Heden 3 är en modern fastbränsleanläggning som placerar oss i framkant inom miljöområdet. Du blir en viktig del i arbetet för att säkerställa värmeleveransen till våra kunder. På avdelningen finns två enheter, driftenheten och underhållsenheten. Totalt är vi cirka 50 personer varav cirka 30 arbetar vid driftenheten.

Vi söker nu skiftgående drifttekniker som organisatoriskt är placerad på driftenheten.

Arbetsuppgifter
Du blir en viktig del i det team som ser till att våra anläggningar mår bra och att vi uppnår driftsäkerhet och våra miljömål. Som drifttekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter bl.a. att:
 • Optimera driften av våra anläggningar.
 • Utföra daglig rondering och enklare underhållsarbeten.
 • Vara behjälplig och utföra övriga rutinarbeten.
 • Vara behjälplig vid upprättande av produktionsprognoser och driftplaner.
 • Rapportera förbrukade mängder driftförnödenheter och bränslen.
 • Rapportera behov av driftförnödenheter.
 • Rapportera underhållsbehov.
Beredskapstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer
 • YH/Högskola/Universitet med inriktning mot energi/drift/process eller utbildning som bedöms likvärdig.
 • Du är noggrann, initiativrik, ansvarsmedveten och har en god förmåga att samarbeta.
 • God processvana.
 • God datorvana och erfarenhet av datoriserade system.
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kraft- eller processindustri är meriterande.
 • Som person har du lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.