Vi söker fibermontör

Vi söker fibermontör

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Karlstads El- och Stadsnät AB ägs av Karlstads kommun och är ett bolag som bygger och tar hand om det kommunala elnätet och fibernätet i Karlstad. Vi säkrar tillgången till elektricitet och bredbandstjänster för Karlstadsborna. Här arbetar cirka 80 medarbetare, bland annat el- och fibermontörer, ingenjörer, säljare och projektledare.

Beskrivning av rollen
Vi söker nu en ansvarstagande och engagerad fibermontör. Du kommer tillhöra enheten produktion och kommer utgå ifrån våra vattennära lokaler på Orrholmen tillsammans med bolagets ungefär 80 medarbetare. Avdelningen produktion består idag av en grupp md 30 personer, med fibermontörer, elmontörer och arbetsledare. Vi är en grupp som gillar att jobba i team där vi stöttar varandra i det dagliga arbetet för att nå våra uppsatta mål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som fibermontör arbetar du med alla förekommande arbeten inom fibernät och vi söker dig som har erfarenhet och utbildning inom området. Du kommer i huvudsak att jobba med installation och felsökning av fiber. Dina arbetsdagar är rörliga och du förväntas ta stort eget ansvar för att driva ditt arbete framåt och hålla tidsplaner för de arbeten du blir ansvarig för.

Du kan även komma att ingå i schemalagd beredskapstjänstgöring.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har någon form av teknisk utbildning så som certifierad fibertekniker, kabeltekniker, spridningsnätstekniker eller annan utbildning inom området som vi bedömer som likvärdig. Vi värdesätter också om du har några års erfarenhet inom fibernätsverksamhet och nätdokumentation. Körkort B är ett krav.

Vad är meriterande?
Det är meriterande med elteknisk utbildning/yrkesutbildning på gymnasienivå, alternativt KY-utbildning för distributionselektriker eller annan utbildning inom el som vi bedömer som likvärdig. Om du dessutom har genomfört kurserna Arbete på väg, Heta arbeten, ESA-utbildning och har datorvana så är det meriterande.

Vad erbjuder Karlstads El- och Stadsnät?
Förutom ett stort gäng av härliga kollegor har du som anställd på Karlstads El- och Stadsnät även en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra kommunkoncernens stuga i Sälen eller nyttja vår semesteranläggning på västkusten till ett bra pris, semesterdagsväxla till extra lediga dagar, löneväxla till pension och bruttolöneavdrag för personalbil eller personalcykel.
Som medarbetare har du ett förmånligt friskvårdsbidrag och kommunkoncernen ger även alla anställda möjlighet att kostnadsfritt delta i olika motionslopp. Som tillägg till detta har vi i våra lokaler ett eget gym och erbjudande om massage en gång i månaden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Montör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 16 dec 2022 (20 dagar kvar)