Rektor till Nobelgymnasiet - Vi skapar framtid!

Rektor till Nobelgymnasiet - Vi skapar framtid!

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Vi söker nu en rektor till Nobelgymnasiet som är Värmlands största yrkesskola och är känd för att vara en skola dit elever söker sig för att lära sig ett yrke eller för att läsa upp sina betyg på ett av våra introduktionsprogram. På uppdrag av Gymnasienämnden kommer vi att utveckla skolan till ett tydligt lärcenter även för vuxna. På Nobelgymnasiet studerar cirka 1050 gymnasieelever.

Arbetsuppgifter
Som rektor vid Nobelgymnasiet kommer du att ingå i skolledningen tillsammans med gymnasiechef och dina rektorskollegor. Tillsammans leder vi och utvecklar verksamheten där vårt främsta syfte är att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling. Vårt övergripande mål är att de studerande ska nå goda resultat och att de känner glädje och stolthet under sin tid hos oss. Du ser värdegrundsuppdraget som viktigt för att nå framgång. Du är medveten om att du själv är en förebild och varumärke för skolan, förvaltningen och kommunen. Din uppgift är att leda och utveckla valda delar av våra utbildningar. I dagsläget ser vi över verksamheten och kommer att fördela arbetsuppgifterna när omorganisation är klar - Det vi redan nu kan utlova är ett utvecklande och spännande rektorsuppdrag!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen med pedagogisk inriktning. Du har en IKT-kompetens tidigare ledarerfarenhet och är väl bekant med gymnasieskolans och vuxenutbildningens uppbyggnad och struktur. Det är meriterande om du gått den statliga rektorsutbildningen. Du har kunskap om lärandet och lärandets villkor och följer diskussionen inom den pedagogiska forskningen. Vidare har du god kunskap om skolans kunskaps- och värdegrundsuppdrag och dina beslut förankras i skolans styrdokument och i vetenskaplig forskning. Du har ett genus- och mångfaldsperspektiv i vardagen och när beslut fattas. Du har en digital kompetens och en vilja att utveckla skolans digitalisering i linje med Karlstads kommuns digitaliseringsstrategi.

Du är en trygg och stabil ledare som prioriterar det pedagogiska ledarskapet. Du förstår att grunden i ett gott chefs- och ledarskap bygger på ärlighet, förtroende, tydlighet och goda relationer. Som person är du process- och utvecklingsinriktad, uthållig och strukturerad. Du är nyfiken och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Din lyhördhet skapar goda samarbeten och du bidrar till att höga förväntningar genomsyrar hela verksamheten. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift. Vi söker dig som har arbetsglädje, energi och förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet och ledarförmåga.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Karlstads Kommun
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 8 mars 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.