Statiker sökes till välkänt företag

Statiker sökes till välkänt företag

Har du ett brinnande intresse för byggbranschen? Har du ett särskilt intresse för beräkningar? Vill du få in foten på ett stort, etablerat företag i Värmland? Då ska du söka omgående!

Dina arbetsuppgifter

Som statiker hos vår samarbetskund kommer du att sitta i princip uteslutande med att arbeta med beräkningar, så som belastningar, stabilitet, Vind, snö etc. Du kommer också agera rådgivande expert till övriga konstruktörer på bolaget.
Du kommer att arbeta både med manuella beräkningar där man använder papper/penna men till stor del sker beräkningsarbetet i programmet FEM-Design.
På sikt finns möjlighet att bli ledande statiker på kontoret och sitta med integrationer och intertutveckling i beräkningsarbetet, detta parallelt med fortsatt beräkningsarbete. En önskan man på sikt har är att hitta integrationer för att använda konstruktionsprogrammet tillsammans med FEM-Design för att enklare kunna få ut beräkningsresultatet. Projekt som man arbetar i är främst mot stål & betong.

Din profil

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom bygg där du varit i kontakt och verkligen fastnat för beräkningsarbetet. Vi ser med glädje till dig som har en förkärlek till programmet FEM-Design. Som person är det viktigt att man ser sig som en lagspelare då du kommer arbeta tätt med övrig personal på kontoret och som sagt agera expert inom ämnet. Vi ser även att du är prestigelös och kan avlasta konstruktörerna i konstruktionsarbetet om det skulle behövas.

Skallkrav:
  • Byggingenjör
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • Genuint intresse för beräkningar
Meriterande:
  • Arbetslivserfarenhet inom statiker/beräkningsarbete
  • Kunskaper i Tekla
  • Extra utbildningar inom FEM-Design.
Villkor

Start: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse
Ort: Karlstad
Arbetstider: 07.00-16.00

Välkommen med din ansökan redan idag. Vi behandlar våra ansökningar löpande
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Byggingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 juni 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företaget som länge varit aktiva i branschen har idag byggt upp ett etablerat och respekterat namn bland sina branschkollegor. Man lägger stor vikt vid att få sin personal att trivas och utvecklas inom organisationen. På kontoret i Karlstad sitter man idag ca. 10 personer som har olika befattningar. Man har även kontor i Jönköping & Hagfors.

Mer information om företaget ges vid intervjutillfället.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.