Fibertekniker till Eltel Networks

Fibertekniker till Eltel Networks

Vi söker en Fibertekniker till Eltel. Är du personen vi söker?
Eltel erbjuder anslutningstjänster, dygnet-runt-service samt övervakning av befintliga fasta och mobila tele- och datanät. Vi har ett brett erbjudande med högkvalitativa Infranettjänster. Vi finns representerade med lokalkontor i hela landet.

Vi söker fibertekniker till vårt Serviceteam i Karlstad inom affärsområde Communication.

Dina arbetsuppgifter
Vi är ett team om ca 30 personer, som jobbar med serviceuppdrag på fiber och kopparkabel, även mindre projekt kan förekomma. Att arbeta som fibertekniker på teamet innebär bl.a. att du felsöker, skarvar och terminerar optisk fiber i våra kunders nät. Miljön du arbetar i karaktäriseras av flexibilitet, samarbetsförmåga, problemlösning och entreprenörskap. Vi arbetar mot ett digitalt arbetssätt, ditt främsta verktyg för internkommunikation sker via dator och telefon.

Beredskapstjänstgöring ingår. Du kommer i huvudsak att arbeta i Värmlandsområdet men arbete kan även förekomma på andra geografier när behov uppstår.

Vem är du
Som person har du ett starkt ansvarstagande och engagemang för arbetet. Du har lätt för att ta initiativ och jobba självständigt. Du uppvisar en god social förmåga i dina kontakter och ditt samarbete med andra, både internt och externt. Vi värdesätter noggrannhet, struktur och organisationsförmåga högt. Du vill vara en del av ett lösningsorienterat team som har roligt på jobbet!
 • Du har minst 1-års dokumenterad erfarenhet av arbete med fiberinstallationer eller andra elinstallationer
 • Du behärskar svenska i tal och skrift
 • Du har körkort med minst behörighet B
 • Du är noggrann, intresserad av utmaningar och beredd att jobba inom olika teknikområden
 • Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör dina arbetsuppgifter på ett affärsmässigt sätt
 • Du har gymnasiekompetens med teknisk inriktning, yrkesskola eller motsvarande
 • Du vill arbeta på ett företag där det finns stor utvecklingspotential för dig.
Vi ser gärna att samtliga medlemmar i teamet har erfarenheter av:
 • Arbete ute i fält som fibertekniker
 • Arbete med kundinstallationer/montering
 • Fibersvetsning
 • Skarvning av Ribbon-fiber/singel-fiber
 • Mätning av fiber med hjälp av OTDR-instrument
 • Felsökning
 • Dokumentation, läsning och tolkning av nätschema
 • Framtagning av skarvschematik
 • Rapportering
 • Arbete i serviceverksamhet. Projektform kan förekomma.
Meriterande
Det är meriterande om du är certifierad och har kännedom om telenätets och/eller fibernätets uppbyggnad, erfarenhet av service och anläggnings-entreprenadverksamhet. Vi ser det även som meriterande om du har tidigare kopparerfarenhet. Du får gärna ha BE-körkort.

Ansökan och frågor
Sista ansökningsdag är 2019-08-31. Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Teamchef Ulf Haglund, 072-709 72 97.

Välkommen med din ansökan !

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Ulf Haglund
Telefon 072-7097297
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.eltelnetworks.com/sv/svenska
Sista ansökningsdag 27 aug 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är teleoperatörer, elnätsägare och myndigheter samt statliga verk.

Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och att ta ett samhällsansvar. Vi arbetar nära våra kunder genom en stark lokal närvaro och effektiva centrala funktioner. Det är Eltels 7 400 medarbetare, varav de flesta är engagerade i koncernens 300 kompetenta och specialiserade team, som är grunden till företagets framgångsrika verksamhet. Deras engagemang, erfarenhet och gedigna kunskaper är Eltels största tillgång – och en garanti för att skapa värde för våra för kunder och ägare. Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet – om du vill lära dig mer om oss, gå in på vår hemsidawww.eltelnetworks.se

Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk – Infranets – inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare. Under 2018 hade Eltel en omsättning på 1,2 miljarder euro. Antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 7 200. Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm.