Vi söker driftledningsingenjörer till Ellevio!

Vi söker driftledningsingenjörer till Ellevio!

Om tjänsten

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd av Studentwork och sedan uthyrd till Ellevio. Hela rekryteringsprocessen sköts av Studentwork och frågor om tjänsten eller Ellevio ställs till ansvarig konsultchef, i detta fall Elin Karlsson (Elin.Karlsson@studentwork.com).Dina arbetsuppgifter


I rollen som driftledningsingenjör kommer du att ingå ett engagerat team som gillar att ha roligt på jobbet. Ni bildar tillsammans Ellevios Driftplanering som är placerad i Karlstad och arbetar på Sveriges största driftcentral. I rollen som driftledningsingenjör kommer du att ansvara för att arbete i Ellevios nät utförs på ett korrekt och säkert sätt. Detta gör du genom att granska och säkerställa idrifttagningar i kommande underhållsarbeten och investeringsprojekt. Till en början kommer du att lägga stort fokus på att upprätta och skriva driftordrar som innehåller viktig information för hur ström ska kopplas ur. Allteftersom kommer rollen att byggas på och då även innefatta behandling av arbetsbegäran samt granskning av driftordrar. Du kommer att samarbeta med flera gränsytor inom Ellevio men även mot entreprenörer och kunder som ska informeras om kommande avbrott. Detta kräver att du kan kombinera din analytiska och kommunikativa förmåga. Avdelningen du kommer att tillhöra heter NO (Network Operations) som ansvarar för att drifta Ellevios elnät.

Omfattning: Heltid

Start: Omgående

Arbetstider: Kontorstider

Din profil

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, gärna mot elkraftsteknik, energi och miljö eller elektronik. Alternativa inriktningar kan även vara IT/programmering där du har utvecklat en analytisk och granskande sida. För denna tjänst är det meriterande om du har kunskaper om elkraftsystem gällande produktion, transmission och distribution och/eller har jobbat med system för övervakning och styrning av processer. Särskilt meriterande är tidigare kunskaper i ESA.

Som person tror vi att du är utåtriktad och gillar att jobba i team med andra. Du ska ha en analytisk och granskande ådra och värdesätta ordning och reda. Du ska ha lätt för att strukturera upp ditt arbete och snabbt kunna fånga upp både små detaljer men samtidigt kunna få ett bra helikopterperspektiv på vad du har framför dig.

Om Studentwork

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet.

Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ellevio AB är ett av Sveriges största elnätsföretag med ett monopol som omfattar cirka 930 000 kunder. Kunderna finns i hela Sverige från Halland i söder till Hälsingland i norr och från Smögen i väster till Stockholm i öster. Ellevio bildades 2015 genom att överta elnätsverksamheten från Fortum i Sverige. Även om Ellevio är ett nybildat företag har de en gedigen kunskap om elnät. Med mångårig erfarenhet av distribution är Ellevio ett av Sveriges ledande elnätsföretag. Till sitt kontor i Karlstad har nu Ellevio ett behov av driftledningsingenjörer för start omgående.