Junior Supporttekniker / Klientansvarig / 3rd Line Support till TietoEVRY

Junior Supporttekniker / Klientansvarig / 3rd Line Support till TietoEVRY

Är du en person som är i början av din karriär och brinner för support, service och IT? Vill du arbeta med IT-support på TietoEVRY, en av Nordens största IT-leverantörer? Här erbjuds du stora karriärmöjligheter och utveckling!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos företaget.

Om företagetTietoEVRY är ett ledande företag inom digital transformation och levererar helhetslösningar inom IT till företag inom näringslivet och offentlig sektor. De har idag en framträdande roll i det digitala ekosystemet och använder sin mjukvara och deras tjänster för att skapa verktyg och lösningar som förenklar vardagen för miljontals människor. De hjälper företag att förnya sin affär genom att fånga möjligheterna med modernisering, digitalisering och innovation och som skapar nya möjligheter baserat på öppenhet, innovationssamarbeten och ekosystem.

I rollen som supporttekniker kan du jobba antingen i Örebro eller Karlstad. Vidare tillhör du ett team om nio personer och en avdelning om totalt 23 kollegor.

ArbetsuppgifterI rollen som supporttekniker tillhör du ett team som primärt förvaltar telefoni genom att underhålla och utveckla miljöer. Du arbetar mot olika typer av kunder, allt från mindre privata bolag med få anställda till stora kommuner. De vardagliga arbetsuppgifterna innefattar bland annat incidenthantering, konfigurering, planerade underhåll och deltagande i olika projekt. I regel är du inte i direktkontakt med kund då den dialogen tas av 1st och 2nd line-supporten. Däremot deltar du i kundmöten vid behov i egenskap av teknisk expert. I rollen arbetar du främst remote och samarbetar med dina kollegor via Microsoft Teams där du har möjlighet att få svar på tekniska frågor. Vidare arbetar du främst i MobileIron, Workspace One och Microsoft Intune.

Formella krav
  • Gymnasial utbildning
  • Minst ett års teknisk erfarenhet, gärna från servicedesk/1st eller 2nd line/nätverkssupport
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
I denna process lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt tekniska intresse. Då arbetsuppgifterna är varierande är det viktigt att du är flexibel i din roll. Vidare är du en person som drivs av att jobba i team, lära dig mer och att lösa tekniska problem. För att du ska trivas i rollen är du även serviceinriktad och motiveras av att ge service i första klass.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Örebro eller Karlstad
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord:
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!