Lärare ma/no till Skåreskolan

Lärare ma/no till Skåreskolan

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning
Skåreskolan söker en lärare till mellanstatidet som vill vara med och skapa en lustfylld, trygg, stimulerande och hälsofrämjande lärmiljö. Skolan är en F-6 skola med två fritidshem och ca 290 elever. Vi som arbetar på Skåreskolan strävar efter att ha en salutogen elevsyn vilket innebär att vi möter eleverna utifrån deras styrkor och skapar utifrån detta förutsättningar för elevernas lärande. Vi som arbetar på skolan är övertygade om att alla elever oavsett vem det är, har alla möjligheter att lyckas i livet om hen bara får rätt förutsättningar.

Vår elevsyn grundar sig i vår vilja att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas möjligheter till lärande, det viktigaste för oss är att eleverna lyckas. På skolan ser vi till att samarbeta mellan kollegorna, delger varandra av vår kompetens och hjälper varandra så att vi kan utföra vårat arbete på ett sätt som främjar elevernas förutsättningar för sitt lärande. Vi vuxna ser till att ta ansvar för elevernas resultat och vi är i vårt arbete tydliga kring våra förväntningar på eleverna genom att vara tydliga ledare.

Arbetsuppgifter
Som lärare på Skåreskolan kommer du att analysera behoven hos de elever du undervisar och anpassar sedan din planering utifrån denna analys. Du är trygg i att analysera din egen undervisning utifrån en förståelse av elevernas lärmiljöer Du skapar möjlighet för en stor grad av delaktighet hos dina elever och utvecklar ständigt ditt arbete med att skapa goda förutsättningar för alla elevers möjlighet till lärande och utveckling. Du är med och skapar ett tryggt klimat på skolan och är en trygg och förtroendefull ledare.

Tillsammans i arbetslaget styr ni undervisningen utifrån läroplanen och tar ett gemensamt ansvar för att planera, genomföra, följa upp och utvärdera ert arbete kontinuerligt. Du undervisar, leder, inspirerar och utvecklar eleverna samt har god kontakt och nära samarbete med elevernas vårdnadshavare kring elevernas utveckling mot målen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss i grundskolan. Du är utbildad grundskollärare med lärarlegitimation i matematik, NO och teknik men vi ser det som mycket meriterande om du har en bred behörighet. Du är van att planera så att du når varje elev oavsett behov och har en god insikt i hur lärande uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, stort engagemang, kan skapa relationer och tillför positiv energi bland elever och arbetskamrater. God vana att använda digitala plattformar för kommunikation av planering och dokumentation av elevresultat.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.