Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning
Vi går mot framtiden och digitala Karlstad och står nu inför en förändringsresa. Vi söker nu två administratörer som vill vara med oss i denna spännande utveckling! Båda tjänsterna är på 100 % under perioden 2022-11-01 - 2023-09-30 med eventuell möjlighet till förlängning.

Du kommer att ingå i den administrativa avdelningen på barn- och ungdomsförvaltningens stab som arbetar med administration, utredning, juridik, systemförvaltning och stödprocesser till förvaltningens enheter.

Vår arbetsplats ligger i Karolinen i centrala Karlstad, där vi erbjuder nyrenoverade trevliga lokaler. Vi levererar hög kvalitet, stöttar varandra och ser till att vi mår bra och trivs på jobbet.

Arbetsuppgifter
Som administratör hos oss stöttar du rektorer och våra enheter med administrativa uppgifter. Dina huvudarbetsuppgifter består av betygshantering, elevregistrering, du är också behjälplig med arbete kring skolornas scheman. Arbete gentemot förskolans och fritidshemmens verksamheter samt administrativa uppgifter av annat slag kan också förekomma.

I ditt uppdrag kommer du att stödja och underlätta för våra andra administratörer under ett projektinförande av ett nytt administrativt system.

Du arbetar självständigt men har ett nära samarbete med övriga administratörer och andra funktioner på avdelningen. Största delen av arbetet genomförs i våra olika digitala system. Du kommer också ha mycket kontakt med våra enheter via telefon och mejl.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration. Alternativt har du motsvarande praktisk erfarenhet från administrativt arbete. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att jobba i verksamhetssystemet Extens, IST Förskola & Fritidshem eller liknande system. Eftersom största delen av arbetet genomförs i våra olika digitala system har du god datorvana och digital kompetens. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och du tycker om att arbeta tillsammans med andra.

Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och vill bidra för att underlätta projektinförandet. För att lyckas i rollen är du ansvarsfull, flexibel och serviceinriktad.

Vår kultur är att ha roligt samtidigt som vi utför vårt uppdrag med professionalitet - hoppas att du vill vara en del av oss! Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://karlstad.varbi.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Karlstads kommun är en av Värmlands största arbetsgivare, med mer än 7 000 medarbetare fördelat på flera hundra olika yrkesroller. Tillsammans skapar vi bra dagar för Karlstadsborna och hos oss får du jobba med sånt som är viktigt på riktigt. Vi tar hand om barn och äldre, smyckar staden med blommor, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, levererar värme, behandlar ansökningar samt planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun. Hos oss får du stolta kollegor som med äkta arbetsglädje utvecklar Karlstad långsiktigt och hållbart. Över 90 000 Karlstadsbor är beroende av vårt arbete.