Verksamhetschef till RF-SISU i Värmland

Verksamhetschef till RF-SISU i Värmland

Klappar ditt hjärta för den svenska idrottsrörelsen? RF-SISU Värmland står inför en spännande förändringsresa som både syftar till att modernisera, digitalisera och inte minst, bredda deras tjänsteerbjudande. Inför denna förändringsresa har vi fått förtroende att hitta deras näste verksamhetschef, en person som kommer ha såväl ekonomiskt- som personalansvar. Vi letar efter dig som har- eller har haft ett engagemang inom svensk idrott och som nu vill driva förändring i en värderingsstyrd organisation med höga ambitioner för svenskt idrottsliv.

Information om uppdraget

RF-SISU Värmland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Deras uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund. Hos RF-SISU Värmland finner du Thomas som är distriktschef. Thomas, tillsammans med två verksamhetschefer, samt en kommunikatör bildar distriktets ledningsgrupp där också deras framtida kollega kommer ingå med sin kompetens inom ekonomi- och verksamhetsstyrning. Gruppen i Karlstad bidrar och verkar, likt övriga distrikt, för den nationella visionen: "Svensk idrott -världens bästa!".

Arbetsuppgifter

I rollen som verksamhetsansvarig är du ytterst ansvarig för ekonomistyrningen i verksamheten. Med din ekonomibakgrund bidrar du med ett analytiskt förhållningssätt och har lätt för att se samband och orsaker till det ekonomiska resultatet. Då RF-SISU Värmland har en ambition att digitalisera sina administrativa- såväl som ekonomiprocesser under 2021 ser vi gärna att du har ett intresse för moderna arbetssätt men även att du har erfarenhet av just digitala arbetsverktyg och digitala processer. Vi tror att rätt kandidat ser fram emot denna förändringsresa och har mycket att bidra med i form av idéer, intiativ och best practice-delning.

Utöver det ekonomiska ansvaret för verksamheten har du också verksamhetsansvar över Idrottsservice och verksamheten i Idrottens hus. Detta innefattar ansvar över reception, konferensservice och du leder ett team som i dagsläget består av fyra personer.

Här är ett axplock av de arbetsuppgifter rollen innefattar:
 • Ansvar för att ta fram ekonomiska analyser och rapporter
 • Leda budgetarbetet, uppföljning samt ekonomisk rapportering
 • Ansvara för löpande bokföring, betalningar, kontering, fakturering, avstämningar och bokslut
 • Leda utvecklingen av en ny ekonomitjänst riktad gentemot föreningar- och orgsanisationer, denne förväntas rulla ut under 2021.
 • Leda teamet på "idrottens hus" samt ansvara för den del av verksamheten som kallas "idrottsservice".
Vi söker dig som
 • Har en civilekonomexamen från högskola eller universitet. Har du enbart en treårig examen ser vi gärna att du kompletterat denne med minst 3-5 års erfarenhet av ekonomistyrning.
 • Har erfarenhet av liknande ekonomiroll, exempelvis genom att ha arbetat som redovisningsekonom- eller controller.
 • Har erfarenhet av- och intresse för idrottsrörelse och ideell verksamhet
 • Har en vana att arbeta på ett modernt och digitalt arbetssätt - detta för att kunna leda verksamhetens digitaliseringsresa på ett kompetent och inspirerande sätt.
 • Erfarenhet av tidigare personalansvar är meriterande i denne roll men inget krav. Självklart har du som söker starka ledaregenskaper, oavsett om du har haft förmånen att officiellt leda människor/grupper tidigare.
Som person är du:

Som person är du en initiativtagare. Du är kreativ och orädd, och utmanar gärna befintliga strukturer och arbetssätt med ambitionen att bidra till förbättring. För att trivas hos RF-SISU Värmland tror vi det är viktigt att du är flexibel och förstår att med rollen kommer varierande arbetsuppgifter och breda kontaktytor. Du är prestigelös, har en stark framåtanda och är ödmjuk inför att ditt och dina kollegors uppdrag är att utveckla svensk idrottsrörelse att bli just världens bästa. Då RF-SISU är en idéburen verksamhet med stark värderingsgrund är det viktigt att du förstår värdet av att vara en ambassadör och förebild såväl internt som externt för verksamhetens ledord.

Under rekryteringsprocessen kommer vi fokusera på följande kompetenser:
 • Initiativtagande
 • Personlig mognad
 • Samarbetsförmåga
 • Flexibel
Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt med förståelse för eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, 40 timmar per vecka
 • Placering: Karlstad
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och RF-SISUS önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

RF-SISU Värmland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Deras uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund. Verksamhetens ledord är trygghet, gemenskap och engagemang.