Utvecklande produktionsplanerare till Swedev

Utvecklande produktionsplanerare till Swedev

Produktionsindustrin förändras ständigt och vi söker nu dig som är i början av din karriär och vill vara med på resan mot industri 4.0. Swedev har tagit steget mot en automatiserad och "smart" produktion för att nå nya höjder! Genom att växa smart i takt med den tekniska utvecklingen behöver de nu dig som vill utvecklas tillsammans med dem. Sök idag, vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker dig som vill arbeta med produktionsplanering och utveckling av företagets tillverkningsprocess. Swedev tillverkar och exporterar rakelblad till tryckindustrin. Genom investeringar mot en mer automatiserad tillverkningsprocess ska de nu öka produktionens kapacitet och växa. Genom det modernare arbetssättet ska nu Swedev utöka sin positionering som en av marknadens kvalitetssäkraste leverantör.

Du kommer i denna roll arbeta i tätt samarbete med produktionschefen och andra kollegor. På företaget arbetar idag 44 personer på olika avdelningar och all verksamhet är placerad i Munkfors.

Du erbjuds
 • En utvecklande tjänst som präglas av "Frihet under ansvar", samarbete och delaktighet.
 • En raketstart i karriären på ett medelstort företag där varje medarbetare dagligen utmanas.
 • En roll i projektet för en helt ny produktionslinje och du kommer i framtiden vara delaktig i projektets tekniska delar.
 • En gedigen introduktion där du går med i produktionen och får utbildning i de system du kommer använda.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Rollen som produktionsplanerare hos Swedev är bred och du kommer vara delaktig i flera delar av verksamheten framöver. Du kommer stötta produktionschefen i planering och utveckling av befintliga processer. Till din hjälp har du inte enbart engagerade kollegor utan även ett avancerat affärssystem med realtidsuppdatering.

Du kommer till exempel:
 • Systematiskt planera och koordinera tillverkningen av rakelblad
 • Förebygga produktionsstopp och planera materialval
 • Agera i produktionstekniska frågor och sammarbeta med kollegor och distributörer
 • Utifrån orderinflödet planera ordrar som kan köras i samma maskin
Utifrån din nuvarande kunskap kommer du under anställningen kompetensutvecklas inom områden som till exempel: automation, PLC- programmering och processoptimering.

Vi söker dig som
 • Har en tekniskt inriktad examen som högskoleingenjör eller från likvärdig utbildning.
 • Är obehindrad på svenska och engelska i tal och skrift
 • Har ett tekniskt intresse
Det är meriterande om:
 • Du har erfarenhet eller kunskap i PLC programmering (Mitsubishi styrsystem)
 • Du har erfarenhet av automatisering
Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet och vilja att utvecklas. Vi tror att du som person är strukturerad då rollen ställer höga krav på din förmåga att hantera flera saker samtidigt. Vi ser även att du är initiativtagande och att du på så sätt söker nya möjligheter och kommer med idéer. För att trivas i rollen som produktionsplanerare är det utöver det viktigt att du är en social person som trivs i täta samarbeten med kollegor såväl som distributörer och att du har god självinsikt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Munkfors
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedevs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Karlstad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedev är en del av koncernen Munkfors Industri och tillverkar rakelblad under varumärket Swedcut. Företaget har sina rötter i Munkfors där all produktion idag sker och de har sedan starten haft en stadig tillväxt.

Swedevs kunder finns till 99.8% utomlands och består av företag som arbetar med tryck, främst mot livsmedelsindustrin, det vill säga med förpackningar och etiketter. Rakelbladen är en förbrukningsartikel och det är för kunderna väldigt viktigt att den håller hög kvalitet. Vilket Swedevs produkt såklart gör- och det är en anledning till att de nu expanderar med en ny produktionslinje och bygger ut sina lokaler.